Menstruatiecyclus

 • #1

  Hoi hoi,

  Bijna 4 maanden geleden besloten we om te stoppen met de pil. De eerste 2 maanden leek ik meteen een stabiele cyclus van 28 dagen te hebben, maar daarna ben ik helemaal ontregeld. Mijn vorige cyclus duurde 38 dagen, waarbij ik op dag 35 een piek had op mijn ovulatietest. Gezien dat je eisprong ongeveer 2 dagen na de piek komt, ben ik vrijwel meteen na m’n eisprong ongesteld geworden. 
  Dit was, voor wat ik van mezelf herken, en hele vreemde menstruatie. Deze duurde 8 dagen, waarbij ik op de eerste dag echt extreme buikpijn had, en daarna 7 dagen geen krampje heb gevoeld. Daarnaast was het ook maar heel weinig bloedverlies vergeleken met normaal.
  Nu weet ik dat door het "afkicken" van de pil m'n hormonen goed in de war kunnen zijn, maar een menstruatie 1 dag na de eisprong lijkt mij wel heel erg kort.

  Daarnaast zou ik (volgens een normale cyclus) vandaag mijn eisprong moeten hebben, maar ik test al heel de week negatief. Daarentegen heb ik wel sinds mijn menstruatie voorbij is last van lichte menstruatie achtige krampen.

  Ik hoop dat iemand me wat meer kan vertellen over wat er aan de hand kan zijn in mijn lichaam zodat ik me een beetje gerust gesteld voel.

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Ik kan je niet zo veel vertellen over de menstruatiecyclus, maar wel over mijn ervaring met ovulatietesten. Ik heb 2 maanden van mijn leven een ovulatietest gebruikt, beide maanden geen enkele keer een positieve test en beide keren na die maand zwanger... Dus ik vind ze niet zo betrouwbaar meer (of het zou moeten liggen aan mijn eigen hormoonhuishouding)

  Reactie
  #3

  Hoe lang heb je de pil gebruikt?

  Reactie
  #4

  Ovulatietesten zeggen iets over de stijging van het LH hormoon. Maar dat betekend niet automatisch dat er dan ook een eisprong moet volgen.

  Reactie
  #5

  ik heb de pil 10 jaar gebruikt. De ovulatietest meet de stijging van het LH hormoon toch? Dus wanneer deze postief aangeeft kan het alsnog zijn dat er geen eisprong is? Ik heb namelijk wel direct na mijn "eisprong" iedere maand heel pijnlijke tepelhoofden, dus ik ging er van uit dat dit een teken was dat ik wel gewoon een eisprong heb.

  Reactie
  #6

  Het moest inderdaad LH zijn. Ik heb het aangepast. Excuus
  Maar het kan inderdaad zo zijn dat het LH wel stijgt, maar er toch geen eisprong is. Het LH stijgt om er vervolgens voor te zorgen dat een rijpe eicel wordt vrijgegeven. Een verhoogd LH betekend dus nietnautomatiwch dat er een eisprong is.

  Reactie
Reageer op: Menstruatiecyclus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief