Tussentijds bloeding?

Online ZorgZus
 • #1

  Hi
  Ik zit ergens mee. Ik had een week geleden na de sex roze afscheiding en een dag erna was ik op werk en precies hetzelfde. Ik dacht dat mijn menstruatie eraan zat te komen en zo begint het ook altijd bij mij. Eerst licht en dan zwaar. Alleen dan zou ik wel snel ongesteld zijn geworden. ik ben nu een week verder en mijn menstruatie heeft nog niet doorgezet. Wellicht gebeurt dit vandaag aangezien ik de welbekende krampen heb.

  Moet ik deze bloedingen rekenen als tussentijdse bloedingen? Ik heb eind oktober vorig jaar nog een uitstrijkje laten maken en die was goed. Geen hpv.

  Ik heb nog een vraag, ik heb ook een bevolkingsonderzoek oproep voor baarmoederhalskanker gekregen. Omdat ik pas geleden een uitstrijkje heb laten doen vond ik het niet nodig. Toch heb ik gebeld en in overleg moest ik het wel doen volgens de assistente want een het uitstrijkje die ik deed via de huisarts op eigen verzoek scheen volgens haar niet op alles in het laboratorium getest te worden. Ik snap dit niet. Ik ben met een klacht naar de huisarts geweest en ik neem toch aan dat dat uitstrijkje toch op kwaadaardige cellen wordt bekeken en niet alleen of ik hpv heb?

  Sorry lang verhaal maar ben wel benieuwd wie dit heeft ervaren of eventueel advies

  Reageer
  #2

  Er wordt bij een door de huisarts aangevraagde test alleen gekeken naar wat de huisarts of patiënt vraagt te testen en niet uitgebreid, zoals bij het bevolkingsonderzoek.
  Dat is met bloedonderzoeken net zo.
  Anders zouden testen en veel te duur worden en het zou veel te lang duren voor de uitslagen bekend zijn omdat er (op dat moment) onnodige dingen onderzocht zouden worden.

  Reageer
  #3

  Ok dat snap ik volledig. Ik ben naar de huisarts geweest omdat ik me zorgen maakte om tussentijdse bloeding. Tussentijdse bloedingen kunnen natuurlijk door veel oorzaken komen maar ik was bang dat het misschien iets met baarmoederhalskanker te maken had. Daarom heeft mijn arts een uitstrijkje gemaakt. Ik ga er dan vanuit dat er in de laboratorium wordt gekeken naar hpv en mogelijk onrustige cellen.

  Maar is het dan niet vreemd wat de assistente heeft gezegd? Dat het beter is om toch de bevolkingsonderzoek ook te doen want er wordt volgens haar niet op alles gecontroleerd. Dit klinkt toch best wel vaag?

  Ik had overgings bij de eerste uitstrijkje geen hpv en geen overige bijzonderheden.

  Reageer
Reageer op: Tussentijds bloeding?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief