Schimmelinfectie blijft maar terug komen

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Vorige maand ben ik naar de dokter geweest voor een schimmelinfectie. Toen heb ik een blauwe pil gekregen (die schimmels doodt neem ik aan) en hormoonzalf. Deze hormoonzalf heb ik een paar dagen gebruikt en toen was het helemaal over.

  Niet veel later werd ik ongesteld en toen dit voorbij was had ik weer last van de schimmelinfectie. Weer heb ik een tijdje de hormoonzalf gebruikt en toen was het weer weg.

  Nu, een week later, heb ik alweer klachten. Weet iemand wat ik hieraan kan doen? Ik neem aan dat ik niet zomaar de hormoonzalf door kan blijven gebruiken, aangezien de huid hier dun van wordt..

  Ik draag geen strings meer en alleen katoenen ondergoed (lekker charmant maargoed). Verder draag ik ook nooit hele strakke broeken.

  Gr,
  A.

  Reageer
  #2

  Een schimmelinfectie gaat meestal vanzelf over. Als de afscheiding of branderigheid erg hinderlijk zijn, dan is behandeling mogelijk met een vaginale tablet (clotrimazol) of een vaginale capsule (miconazol). Bij jeuk aan de schaamlippen kunt u daarnaast uitwendig een schimmeldodende crème aanbrengen. U kunt de tabletten of crème ook tijdens de zwangerschap gebruiken. Het duurt enkele dagen voordat de klachten overgaan. Soms is het nodig de medicijnen iets langer te geven.

  Bij steeds terugkerende schimmelinfecties is het mogelijk om voor een periode van drie tot zes maanden één keer per maand een vaginale tablet (of capsule) te gebruiken, op de vijfde dag na het begin van de menstruatie. U heeft dan minder kans op schimmelinfecties. Ook deze behandeling kan niet garanderen dat de schimmel wegblijft. Een andere mogelijkheid is dat u alvast een recept meekrijgt, zodat u een terugkomende schimmelinfectie direct kunt behandelen. Een schimmelinfectie is geen seksueel overdraagbare aandoening (soa). Iedereen heeft deze schimmel al op de huid en slijmvliezen. Het hangt af van de omstandigheden of deze de kans krijgt een infectie te veroorzaken (bijvoorbeeld als de slijmvliezen geïrriteerd of geschaafd zijn). Uw partner hoeft niet meebehandeld te worden. Als uw partner klachten krijgt, zoals jeuk of uitslag aan de penis, gaat dat vaak vanzelf over; eventueel kan hij dezelfde uitwendige crème gebruiken die u gebruikt.

  Reageer
Reageer op: Schimmelinfectie blijft maar terug komen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief