soms licht bloedverlies na sex

 • #1

  Hoi,

  Ik heb af en toe last van licht bloedverlies met sex (komt het meeste voor na achterlangse penetratie.)
  Het is helder rood van kleur en dun, beetje waterig. Het blijft dan na de sex heel even licht bloeden, misschien 10 min ofzo. De dag erna komt er nog een heel klein beetje uit en wordt het een beetje slijmerig en veranderd het van kleur, heel licht rood/bruin (restant oud bloed door genezing?)

  Ik heb geen pijn tijdens of na de sex, ik ben niet nerveus, goed opgewonden en nat en het gebeurd ook niet altijd dat ik licht bloed. Dus daar ligt het niet aan. Zelf denk ik dat de baarmoedermond geraakt wordt of een bloedvaatje ofzo waardoor er een kleine bloeding ontstaat. (hou namelijk wel van een beetje hardere sex en achterlangs!)

  Ik vind het lichte bloedverlies erg vervelend, wat zou je hieraan kunnen doen? Ik ben getest op soa dus dat is het ook niet. Ik ben zelf 21 jaar en heb er nooit last van gehad, sinds een jaartje gebeurd het af en toe dat ik dus bloed.

  Ik vind het echt heel erg vervelend, hoop dat iemand er misschien een oplossing voor heeft. Mijn vriend vind het niet zo erg, maar we willen toch wel weten wat het is (zal wel niet ernstig zijn) en of je er iets tegen kan doen.

  Bedankt voor het lezen en alvast bedankt voor de reacties.

  Groetjes Cindy

  Reactie
  #2

  Ik heb het ook af en toe!
  Maar alleen als ik bovenop zit.
  Ik heb wel een soa gehad waardoor het kwam, maar nu heb ik antibiotica ingenomen en dat is langer dan 2 weken geleden.
  Het is dus onmogelijk dat ik nog een soa heb.
  Maar nu heb ik het weer!
  Bij mij is het ook helderrood en een beetje waterig, maar dat is ook alles. Binnen 1 minuut is het weg...
  Toch maar even de dokter bellen!:S

  Reactie
  #3

  Heeft de dokter wat gevonden? Ik heb er namelijk ook last van, graag hoor ik wat jij hebt gedaan om het op te lossen?

  Reactie
  #4

  Ik heb hier ook last van. Maar je kunt de bloedvaatjes laten dichtetsen bij de gynocoloog. Net zoals ze bij personen doen die regelmatig bloedneuzen hebben.

  Reactie
  #5

  Ik vind bloedverlies tijdens en na het vrijen verdacht. In het ergste geval is het baarmoederhalskanker. Echt niet iets om mee door te lopen. Dan moet je echt een lichamelijk onderzoek laten doenm om de baarmoedermond te laten beoordelen. Echt doen hoor, ik hoop voor jullie dat het meevalt!

  Reactie
  #6

  het kan inderdaad onschuldig zijn, maar zoals Anja al schrijft geen risico nemen, altijd een uitstrijkje laten maken.
  Brenda

  Reactie
  #7

  Mogelijke oorzaken van postcoïtaal bloedverlies zijn: vaginale infectie, SOA, Chlamydia, te ruige seks, bloeding van de penis, bloed in het zaad van de man, cevicitis, poliepen aan de cervix, cervix kanker, stollingsstoornissen, baarmoederkanker, medicijngebruik en vele anderen.

  De huisarts moet om een diagnose te stellen informeren naar: of jullie ruig of rustig vrijen, of jouw partnet bloedingen heeft aan de penis, of je een IUD gebruikt (spiraaltje o.i.d.), bloedingsstoornissen in de familie, anticonceptie (sterkere pil nodig?), bloedingen tussentijds niet gerelateerd aan seksueel contact, vaginale afscheiding en zwangerschapsverschijnselen.

  En om de diagnose te kunnen stellen is er onderzoek nodig: speculumonderzoek, uitstrijkje, SOA-test, zwangerschapstest, en een colposcopie.

  Reactie
  #8

  Een bloeding na seksueel contact heet een contactbloeding. Een terugkerende contactbloeding kan wijzen op gewijzigde baarmoederhalscellen die mogelijk maligne kunnen worden.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  kheb net het zelfde aan de hand hehe ­čÖé
  heb best wel schrik dat er nu wat scheelt ofzo ..

  Reactie
  #10

  Ja, ddie schrik is terecht. Ga bij onverklaarbaar tussentijds bloedverlies altijd even naar de huisarts.

  (http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU8d.htm)

  Reactie
  #11

  Hallo ik heb een probleempje ik had al 3 dagen last van me onderbuik sinds vandaag heb ik ineens een bruin tegen zwart aanzittige uitscheiding uit me vagina terwijl ik nog niet ongesteld moet zijn het lijkt ook meer op slijm.
  weet iemand wat het is of wat ik er tegen kan doen.

  Mogelijke !!! bijwerkingen: buikpijn vermoeid rare spierpijn

  heel erg bedankt

  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/186763-Help-rare-uitscheiding.html#204257

  Reactie
  #12

  heey dat is niet goed hoor!! ik wil je niet bang maken maar zwarte afscheiding is toch echt iets slechts ik zou snel naar de huis arts gaan, het kan namelijk bloed zijn en donkere bloed komt van hoger in de darmen of baarmoeder, gevaarlijk dus!!

  succes ermee!!

  Reactie
  #13

  Hey Cindy,
  gisteren had ik seks met mijn vriend. En na de seks heeft hij me nog even bevredigd met zijn vingers en toen hij stopte hong er ook bloed aan zijn vingers. Ik was echt ongerust maar ik had tijdens de seks geen pijn. Maar met zijn vingers zat hij wel heel diep en ik denk dat hij dan iets geraakt had, dat hoop ik althans.. Ik ga er mij verder geen zorgen over maken en zien of ik het terug voor heb de eerste volgende keer we gaan vrijen.
  Groetjes

  Reactie
  #14

  Een enkel keertje bloedverlies als je 'ruige' seks hebt gehad kan komen door een beschadiging aan de binnenkant van de vagina. Jongens dienen hun nagels goed te verzorgen zodat ze niet te lang zijn en dat er geen scherpe randjes aanzitten. Maar als je vaker onverklaard bloedverlies hebt, ga dan wel even naar de huisarts voor een gynaecologisch onderzoekje om de baarmoederhals te laten onderzoeken met een uitstrijkje.

  Reactie
  #15

  Hij is een nagelbijter dus daaraan zal het niet liggen denk ik.. Ik heb wel onlangs mijn 2e spuit tegen baarmoederhalskanker gekregen en misschien heeft het daar mee te maken?

  Reactie
Reageer op: soms licht bloedverlies na sex
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief