Bloed uit tandvlees tussen kiezen

  • #1

    Hoi,

    Sinds enkele dagen heb ik, voorals als ik tussen mijn kiezen linksboven vacuum zuig, een aardige hoeveelheid bloed. Het doet geen pijn, het is ook niet overgevoelig, maar als ik dit stukje vacuum zuig met mijn tong komt er aardig wat bloed los. Enig idee wat dit kan zijn en hoe ik dit oplost? Ik poets geregeld en netjes mijn tanden, verder geen klachten in het gebit.

    Gr.

    Wim

    Reageer
    #2

    gebruik je ook flos om goed tussen de kiezen te reinigen? Bloedend tandvlees wordt gingivitis genoemd. Gingivitis wordt veroorzaakt door een slechte mondhygiëne waardoor plaquevorming ontstaat. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tandplak Ga bij aanhoudende klachten naar de tandarts of mondhygiënste. Mogelijk is er meer aan de hand. Een mogelijk gevolg van onbehandelde gingivitis is parodontitis. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Parodontitis

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je heldere reactie Jorrit. Flossen doe ik op dit moment niet, ik zal vanmiddag direct even flosdraad halen.
    Zal, nu ik ga flossen, deze klacht dan vanzelf minder moeten worden door het flossen? Of moet ik sowieso een afspraak bij de tandarts maken?

    Wederom bedankt.

    Gr.

    Wim

    Reageer
    #4

    De verantwoordelijkheid de mond wel of niet te laten beoordelen door een deskundige die tevens uw medisch dossier kent, ligt bij u zelf. Maakt u zich dermate veel zorgen, ga dan naar de huisarts of tandarts, en indien u denkt dat flossen verbetering kan geven, wacht dit dan even af. Bij aanhoudende klachten lijkt het verstandig de mond te laten onderzoeken door een deskundige om de oorzaak te kunnen vaststellen.

    Reageer
    #5

    nog beter reinigen dus, met flos en ragers, tandvlees mag niet bloeden!
    je kan voor de zekerheid beter even naar een mondhygieniste gaan, maar dat is een keuze, je kan ook 2 weken wachten of je het bloeden weg krijgt.
    ik neem tenminste aan dat je gewoon halfjaarlijks naar de tandarts gaat..
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #6

    Hoi Brenda,

    Ben netjes begonnen met flossen en poetsen met elektrische tandenborstel ipv met de hand. Ik poets altijd erg uitgebreid maar flossen deed ik eigenlijk niet. Gebruik nu ook mondwater en met dit alles lijkt het veel minder/over te zijn! Ik blijf dit sowieso wel doen dus:

    2x per dag elektrisch poetsen (ochtend en middag)
    1x flossen (avond)
    1x extra reinigen met mondwater (avond)

    Lijkt me goed toch? En ja, ik ga ieder halfjaar voor controle naar de tandarts. Ben er juist enkele weken geleden geweest maar die heeft, zoals gewoonlijk :), niets gevonden.

    Reageer
    #7

    Ik denk dat je zo op de juiste wijze het gebit verzorgd.

    Reageer
    #8

    ik heb dezefde klacht... komt veel bloed, maar bij mij komt het
    onder de kies vandaan lijkt het wel..
    verder geen pijn of vervelend gevoel..
    flossen en al wat daar bij hoort en het gebruik van mondwater
    doe ik regelmatig...
    maar het bloeden blijft

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    kan het HPV zijn ??

    Reageer
    #10

    Waarom HPV?

    Ga eens naar de tandarts met de klachten....

    Reageer
    #11

    Hoi Wim,

    Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met het bloedende tandvlees of de tandvleesontsteking.

    Behalve dat het zeer belangrijk is dat je je gebit goed reinigt kan ook een tekort aan vitamine B, C en D ervoor zorgen dat tandvlees gaat bloeden.

    Wellicht heb je de laatste tijd wat minder vitamines binnen gekregen...

    Reageer
    #12

    ik ga vaak met mijn tanden tegen een pen maar als ik het tegen de tand schiet de achterkant van een pen dan komt veel te veel bloed uit

    Reageer
    #13

    Niet zo raar als die tand iedere keer een oplawaai krijgt.....pennen zijn om te schrijven en niet om je tanden eruit te schieten

    Reageer
    #14

    Probeer eens stokers van Gum. Je tandvlees bloed omdat er viezigheid tussen je kiezen gaat zitten(ontstoken tandvlees), dit is erg belangrijk om iedere dag even met een gum stoker schoon te maken. Je zult zien als je dit 2 weken doet je tandvlees rustig word en niet meer bloed.

    Reageer
Reageer op: Bloed uit tandvlees tussen kiezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief