Tand gebroken door stokbrood

  • #1

    Mijn vader heeft net zijn voortand gebroken door te bijten in stokbrood. Even tandarts gebeld om spoednr te vinden, maar de tandarts begint met een vrolijk bericht dat ze er pas 26 februari weer zijn ivm vakantie, dus dan zou mijn vader door een spoedtandarts behandeld moeten worden. Hij gaat liever naar zijn eigen tandarts, maar kan zoiets een week wachten? Mijn vader heeft geen pijn, maar de tand is volledig weg, we zien wel gewoon onder het tandvlees dus de tand/wortel. Alleen hoe weten we nu of de zenuw bloot ligt?

    Vraag is eigenlijk: Kan je in geval van geen pijn een weekje wachten?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het verstandiger is om toch naar de spoedtandarts te gaan

    Reageer
    #3

    Oke, wel een vervelende situatie. Spoedtandarts is Dental365, ik vind dat maar vaag. Wat als ze zeggen dat het restant dus de wortel er ook uit moet? Onze tandarts zou misschien slijpen en een kroon plaatsen. Heeft ze bij de naastliggende tand ook gedaan.

    Reageer
    #4

    Als alles weg is zoals je schrijft zal er niet veel te slijpen zijn.
    Je vader moet zelf beslissen of hij al dan niet wil wachten

    Reageer
    #5

    Er steekt wel een hoekje uit, mijn vader had dit een paar jaar terug ook, tandarts heeft vervolgens een kroon of facing oid gemaakt, omdat ze de wortel nog goed achtte. Ik ben een beetje huiverig dat een spoedtandarts mijn vader doodleuk vertelt dat ze het restant verwijderen en dat enkel plaatje of implantaat of brug als oplossing resteert. Die plaatje draagt hij nooit, implantaat duur en met zijn hartproblemen geen optie, brug is wat vreemd, want hij is 67en de tanden ernaast zijn dus ook niet natuurlijk. En met een gat rondlopen de rest van zijn leven is niet leuk, uiteraard.

    Reageer
    #6

    In je eerste bericht vraag je hoe je weet of de zenuw bloot ligt.
    Dit zou hij absoluut voelen.
    En je doet nu trouwens weer precies hetzelfde als in je vorige topic over je vader.
    Je loopt op zaken vooruit, bedenkt scenario's en gaat al uit van dingen die de tandarts gaat zeggen.
    Je vader kan ook gewoon langs gaan voor controle en als er niet iets is wat dringend behandeld moet worden, dat volgende week bij zijn eigen tandarts laten doen.
    Maak er geen drama van voor je weet of daar een reden voor is.......

    Reageer
    #7

    We zijn geweest. 5 minuten = 89 euro armer. Ze maakte een foto, en mijn vader had zijn tand meegebracht die heeft ze er tijdelijk weer ingeplakt met de mededeling dat mijn vader voor een kroon of stifttand naar zijn eigen tandarts moet. Maar goed, voor een week dus tijdelijke tand. 2,5 uur later thuis: Gelijmde tand weer los ๐Ÿ™„ eigenlijk was het dus nutteloos, maar incl parkeerkosten zijn we 95 euro armer. Mijn vader had dus beter een week kunnen wachten.

    Reageer
Reageer op: Tand gebroken door stokbrood


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief