Ontsteking en veel pijn na trekken verstandskiezen

 • #1

  Goedemorgen,

  Mijn vier verstandskiezen zijn vorige week dinsdag getrokken door de kaakchirurg. Dit ging goed en eenvoudig op één na (linksonder).

  Eerste week zwelling, veel pijn maar viel mee. Op den duur begon linksonder toch wel pijn te doen maar met paracetamol en ibuprofen wel goed te bestrijden.

  Gisteren toch even gebeld voor de zekerheid en ik kon direct even bij de kaakchirurg langs. Eenmaal in de stoel zei hij dat linksonder inderdaad erg lastig ging en lastig zat.

  Hij zei direct dat er een stuk bot zichtbaar is (ik vermoed wat je op de foto ziet). Daarna zei hij dat de randen ontstoken zijn. Vervolgens drukte hij nog op de binnenkant (foto 1). Dit deed echt zeer.

  Ik kreeg Tramadol en Amoxcilline voorgeschreven. Dat is verder prima. De Tramadol wilde ik laten liggen en van de Amoxcilline heb ik direct een genomen.

  Eenmaal in de avond verging ik van de pijn, werkelijk waar. Zo’n pijn had ik nog niet gehad. Dus rond 21:00 op bed gegaan gisteravond met enorm veel pijn en toch maar een Tramadol genomen.

  Hier voelde ik eigenlijk niets van. Wel in slaap gevallen maar om 02:00 wakker geworden van de pijn. Nog twee paracetamol bijgenomen en toen in slaap gevallen.

  Nu wakker geworden, veel pijn maar wel wat minder dan gisteren. Dus twee paracetamol en één ibuprofen en de pijn lijkt weer af te zakken godzijdank.

  Nu vraag ik me een aantal dingen af.

  1.
  Kan deze hevige pijn komen doordat de kaakchirurg op dat gedeelte heeft gedrukt met z’n vinger? En wanneer neemt deze pijn weer af?

  2.
  Daarnaast dat bot wat zichtbaar is op foto 1, geneest dat vanzelf? Gaat dat goed?

  3.
  Ik heb heel veel keelpijn/pijn bij m’n gehemelte. Pijn bij slikken. Is hier ook iets zichtbaar en hoort dit erbij?

  Ik hoor graag van jullie.

  Reageer
  #3

  Ik zou met je vragen weer contact opnemen met de chirurg,die heeft alle kennis en informatie om ze zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Je eerste vraag, ja, uiteraard kan door drukken meer pijn ontstaan zijn. Maar hoe lang dat aanhoudt, weet niemand. De chirurg kan misschien wel een indicatie geven wanneer je weer aan de bel zou moeten trekken.
  Je andere twee vragen zijn niet te beantwoorden omdat er ten eerste door een technische storing geen foto's geplaatst kunnen worden. En ook als dat wel mogelijk was, zijn op dit forum geen mensen met de kennis (artsen, tandartsen, chirurgen) aanwezig om ze te kunnen beantwoorden.
  Wel een even een tip over je pijnstillers: zorg dat je een spiegel opbouwt. Neem ze dus standaard iedere zoveel uur volgens de gebruiksaanwijzing in en niet pas als je meer pijn krijgt. Dan werken ze beter.

  Reageer
Reageer op: Ontsteking en veel pijn na trekken verstandskiezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief