Hevige pijn na witte vulling.

 • #1

  Beste lezers,

  Een week geleden heeft mijn tandarts een lekkende vulling vervangen voor een witte. Aan het einde van de tweede dag kreeg ik erge pijn en slik ik sindsdien de maximum hoeveelheid pijnstillers.

  Uiteraard heb ik contact gehad met de tandarts en we zijn overeengekomen het nog een dag of tien aan te kijken, omdat een witte vulling bij krimp pijnklachten kan geven en bij sommigen zelfs hevig.

  Maar graag zou ik ervaringsverhalen willen lezen (het liefst met goede afloop ๐Ÿ˜‰). Een wortelkanaalbehandeling is namelijk de hel voor mij. Verdoving werkt bij mij maar deels, dat heb ik altijd al gehad, ook bij niet-tandheelkundoge ingrepen. Een gaatje boren en vullen gaat nog, maar ik heb eenmaal een wkb gehad en laat ik het zo zeggen: als dat nogmaals moet, dan ga ik vragen om een behandeling onder volledige narcose. Ook het trekken van de verstandskiezen was geen pretje, maar gelukkig zijn die allevier nu weg.

  Zijn er hier klanten/tandartsen die hevige krimppijn hebben ervaren/gezien die toch nog helemaal overging? Het betreft een constant aanwezige doffe pijn, die scherp wordt bij koud/heet en bij tikken aan de buitenzijde. Ik hoop geruststellende verhalen te lezen, maar zo niet, dan ga ik me alvast psychisch voorbereiden op wat moet gebeuren.

  Alvast bedankt voor de antwoorden.

  Jans.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Van een tandarts zul je hier geen reactie krijgen. Op dit forum worden geen vragen beantwoord door artsen, tandartsen of andere specialisten.
  Als je echt zoveel klachten hebt,zou ik gewoon eerder contact opnemen met je eigen tandarts.

  Reageer
  #3

  Beste Suus,

  Bedankt voor je antwoord. Ik ben vooral benieuwd naar reacties van mensen die dit hebben meegemaakt en waarbij uiteindelijk geen wortelkanaalbehandeling nodig bleek. Wie weet zijn die er. Contact met de eigen tandarts is er al.

   

  Reageer
  #4

  Helaas, het betrof toch een ontsteking, dus vandaag is er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. Met een lading oxazepam (uiteraard op recept!) was het te doen. Nu maar hopen op een voorspoedige genezing en een succesvol deel 2.

  Reageer
Reageer op: Hevige pijn na witte vulling.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief