Dikke speekselklieren na trekken kies

 • #1

  Hoi!

  Iets langer dan een maand geleden mijn eerste verstandskies (onderkaak) laten trekken. Dit ging vrij vlekkeloos en dan ook weinig klachten gehad. Alleen na een week werd tijdens het eten het gebied naast mijn kaak en onder mijn oor helemaal dik en pijnlijk. Tandarts gebelt en die zij dat het geen verband hield met mijn verstandskies. Afijn, zelf beetje onderzocht en het leek op de plek waar mijn speekselklier zou moeten zitten.  Na 3 dagen was de pijn weg dus verder geen aandacht aan besteed.

  Nu vorige week mijn andere kies (onderkaak) laten trekken en nu vrijwel hetzelfde fenomeen. Weer tijdens het eten dat de zwelling is ontstaan en het is pijnlijk. Deze keer wel veel meer last gehad van mijn kaak, moet veel pijnstilling slikken en het liefst mijn kaak ondersteunen met een kussen zodat er niet teveel spanning op staat.

  Allebei de keren wel een groot gapend gat naast mijn hechtingen gehad.

  Online kan ik niks vinden mbt tot een verband tussen verstandskiezen en de speekselklier. Zijn er anderen die hier meer vanaf weten? Of misschien weten wat dit anders zou kunnen zijn.

  Reageer
  #2

  Bij het trekken van een verstandskies kunnen er best wat vreemde klachten optreden

  Reageer
  #3

  @Lottiesnottie

  Hoe gaat het nu met de zwelling en pijn in de onderkaak zoals hierboven beschreven?
  Het 'groot gapend gat', bedoel je hiermee de holte waar de tand in heeft gezeten?

  Reageer
Reageer op: Dikke speekselklieren na trekken kies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief