Knobbel onderkaakspeekselklier

 • #1

  2 weken geleden kreeg ik plots last van pijn vlak onder m'n kaakbeen tijdens het eten. Tijdens het eten kon dit enorm gaan opzwellen en deed het enorm veel pijn, soms zwol het zo hard op dat zelfs slikken moeilijk ging.
  Na een huisartsenbezoek dacht hij meteen aan een speekselklierontsteking, dus nam bloed af om te zien naar mijn onstekingswaarde.
  De dag later mocht ik bellen voor de resultaten. Bleek dat de onstekingswaarde amper te hoog waren, dus moest ik eerst langsgaan voor een echo om eventueel ook een speekselsteen uit te sluiten.
  2 dagen later had ik geen last meer van een zwelling tijdens het eten. Alleen was er op de plaats een enorm harde knobbel te voelen die niet te bewegen was, die was voordien niet te voelen.
  Nu heb ik sinds 2 dagen last van pijn onder de tong met een kleine verdikking.
  Dus toch maar snel die afspraak gemaakt voor de echo.
  Dit heb ik zonet achter de rug.
  De harde knobbel bleek geen speekselsteen te zijn, maar toch was er een enorme zwelling van de onderkaakspeekselklier te zien.
  Met al de "symptomen" die ik beschreef tegen deze arts samen met het onderzoek van het bloed kon hij mij absoluut niet zeggen wat dit kon zijn en voelde ik me ook absoluut niet gerustgesteld.
  Dus ben naar huis gestuurd, moet antibiotica nemen en binnen 3 weken moet dit terug onderzocht worden.
  Zijn er hier die ongeveer dezelfde gang hebben meegemaakt die me toch wat kunnen geruststellen? Aangezien ik maandag pas effectief naar mijn dokter kan bellen en ik dus niet echt gerust ben...

  Reageer
Reageer op: Knobbel onderkaakspeekselklier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief