Verdovingen die niet werken

 • #1

  goedendag

  ik moet het even van me afschrijven omdat ik last heb van een kies en alweer zit te piekeren. Mijn gebit is niet perfect en ik krijg weleens een gaatje (helaas). Als deze gevuld moet worden gebeurd bij mijn meestal het volgende:

  Ik kom drie kwartier van te voren aan en de tandarts probeert het te verdoven.
  Ik wacht een kwartier in de wachtkamer na mijn eerste verdoving en merk dat de verdoving het gebied niet verdooft waarna de tandarts bij verdooft.  De 2e maal na het wachten heeft het ook niet het gewenste effect. De 3e prik word gezet en weer na het wachten voel ik helaas alles nog in het gebied. Na overleg word er besloten om 6 keer te prikken vlak onder de kies ( drie keer aan de binnenkant drie keer de buitenzijde ). Dit is best pijnlijk helaas maar werkt in 80% van de keren wel. Het word dan snel gevuld en dan zit het er gelukkig weer op. Althans dat denk ik dan, de rest van de dag heb ik knallende hoofdpijn en ben ik misselijk. Ik ben bang dat dit is omdat hij 2 verschillende verdovingen door elkaar gebruikt en misschien teveel.
  Ik ben ook wel eens naar huis gestuurd omdat het niet lukte en moest toen nog een keer terug komen. Alles weer opnieuw lekker dan. Ik heb dit trouwens niet in mijn hele gebit alleen rechts onderin dat het moeilijk te verdoven is. Hij heeft weleens uitgelegd dat mijn zenuwbanen daar waarschijnlijk anders liggen. Dat kan een oorzaak zijn.
  Naar een andere tandarts durf ik niet omdat deze wel altijd alles op alles zet om het voor elkaar te krijgen. Dit waardeer ik enorm. Ik heb mijn verstandskies daar een keer laten trekken zonder een goede verdoving, door een andere arts die er ondanks mijn schriftelijke verklaring van mijn huidige tandarts niet in geloofde. Dat was een traumatische ervaring kan ik zeggen.
  ik ben nu alleen een beetje bang dat als ik mijn tandarts vertel over de hoofdpijn en misselijkheid de hele dag na zo een behandeling. Dat er te weinig gebruikt word en ik het toch voel en eerder naar huis word gestuurd. Maar ik heb echt veel last van en het is misschien wel belangrijk dat ik het meld. Het gaatje zit tussen me kiezen dus als ik wat heb zal de halve kies doorboord worden dat zie ik ook niet zitten zonder verdoving. Lastig dus. Stel het al te lang uit. Ik ga maandag bellen misschien heeft iemand het zelfde meegemaakt. Ik hoor het wel. Gr A.

   

   

  Reactie
  #2

  Is er wel eens lachgas geprobeerd?

  Reactie
  #3

  Snel antwoord :). Maar nee dat nog nooit maar dan zal ik denk doorverwezen moeten worden worden. Ik zit bij een kleine tandarts praktijk. Kom ik dan bij een kaakchirurg ?

   

  Reactie
  #4

  Dat hoeft niet perse. Wellicht dan bij een collega tandarts van je eigen tandarts als hij de mogelijkheid niet zou hebben. Het lijkt er toch op dat je veel last hebt van de verdovingen. En dat is niet echt gezond. Je zou dat dus ook moeten bespreken met je tandarts. Omdat jij namelijk niets zegt, denkt de tandarts dat et allemaal geen probleem. Totdat er iets misgaat en dan is hij het bekende "haasje" .

  Reactie
  #5

  ik ga het melden en ben benieuwd. Als ik er aan denk laat ik het nog even weten wat het is geworden. Bedankt 🙂

   

  Reactie
Reageer op: Verdovingen die niet werken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief