verstandskiezen laten trekken?

  • #1

    Anderhalf jaar geleden kreeg ik van de tandarts het advies mijn verstandskiezen bij de kaakchirurg te laten verwijderen. Op de gemaakte foto kon ik zien dat in mijn bovenkaak (boven mijn kiezen) verstandskiezen te zien waren.

    Vanwege zwangerschap ben ik toen niet naar de kaakchirurg gegaan.

    Nu heb ik nog steeds geen last van een drukkend gevoel oid.. maar ik ben erg bang om naar een kaakchirurg te gaan.

    Ik hoorde van een collega dat een vastzittende vertsandskies voor ontstekingen kan zorgen en ben nu erg bang.... ben ik al te laat? Wat als er een ontsteking komt?

    Reageer
    #2

    Het verwijderen van verstandskiezen wordt vaak preventief geadviseerd omdat:
    - ze geen enkele functie hebben in de mond
    - ze moeilijk te reiningen zijn waardoor problemen zoals gaatjes en ontstekingen kunnen ontstaan.

    Het is zo dat wanneer een verstandskies ontstoken is het verwijderen pijnlijker is omdat een ontstoken verstandkies moeilijk te verdoven is dit heeft met de zuurgraad te maken en je misschien een beperkte mondopening kan hebben.

    Nu je nog geen klachten hebt is het misschien verstandig om juist nu de verstandskiezen te laten verwijderen om problemen in de toekomst te voorkomen.
    En echt het valt reuze mee.

    Succes ermee

    Reageer
    #3

    over het verwijderen van verstandskiezen zijn de heren tandartsen het niet helemaal eens. Sommige verstandskiezen zijn in de kaak aanwezig en zullen nooit klachten geven.
    Andere gaan opeens groeien en zou je dan kunnen verwijderen, maar als ze geen klachten geven kun je ze ook laten zitten.

    Kijk eens op http://www.tandarts.nl daar is ook een forum, maar ook kun je over verstandskiezen lezen. je kunt ook even Googlen.
    Kortom de een laat ze er uit halen , de andere laat ze zitten.
    Succes met lezen en een beslissing nemen. Brenda

    Reageer
Reageer op: verstandskiezen laten trekken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief