Elleboog gebroken?

 • #1

  Gisteravond ben ik van de bank gevallen, hierbij ving ik mijzelf op met mijn elleboog tegen de glazen salontafel. De elleboog begon een beetje te zwellen en ik heb er direct een ijsblok op gedaan.

  Nu heb ik vannacht erg rot geslapen, werd om de 2 uur wakker van de pijn. Ik kan wel mijn elleboog voorzichtig bewegen maar het is pijnlijk en het voelt apart aan. Ook als ik mijn vingers beweeg doet het zeer en ik kan de pijnlijke plek precies aanwijzen waar het zit. Al lijkt de pijn af en toe ook door te trekken naar de onderarm. De pijn zit hem in het 'elleboogpuntje'

  Kan het zijn dat het toch mogelijk gebroken is? Zal ik de komende dagen afwachten of toch voor het weekend even een bezoekje brengen aan de huisarts? Ik zit namelijk ook in een rolstoel en kan mijzelf nu vrijwel niet verplaatsen.

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  kunnen we zo hier niet beoordelen, je moet toch hiervoor maar even naar de huisarts gaan.
  sterkte! Brenda

  Reageer
  #3

  Kun je de HA niet vragen om een huisbezoek? Hij kan dan beoordelen wat er aan de hand is en wat er eventueel gedaan kan worden. Sterkte.

  Reageer
  #4

  Ja ik denk dat jullie gelijk hebben. Ik heb toch de HA gebeld en ik kan om 16.00uur terecht. Ben benieuwd wat eruit komt. Bedankt voor de reacties en ik laat weten wat de dokter heeft gezegd.

  Reageer
  #5

  Heel goed dat je de huisarts hebt gebeld en hebt gecvraagd langs te komen. Juist als je afhankelijk bent van een rolstoel zijn jouw armen dubbel zo waardevol. Wees er dus voorzichtig mee. Is het gebroken, of is het alleen flink gekneusd?

  Reageer
  #6

  Mijn armen zijn inderdaad erg waardevol voor mij. Ik ben naar het ziekenhuis gestuurd door de HA. Foto's laten maken, het is gelukkig niet gebroken maar zwaar gekneusd.

  Nu heb ik wel eens wat gekneusd gehad, maar niet ernstig. Ik blijf alleen last houden van zeurende pijn in de elleboog en met het bewegen voelt de arm heel raar aan. Aantal jaar terug toen ik mijn elleboog brak, had ik ook last van zeurende pijn. Geldt deze pijn ook bij zware kneuzingen?

  Reageer
  #7

  Hai Shirley, bedenk dat bij een kneuzing onderhuidse weefselschade is ontstaan, aan spieren, pezen en bindweefsel waardoor bloedvaatjes stuk zijn gegaan. Er is dus echt wel weefsel beschadigd, alleen gelukkig geen botweefsel. Om jouw vraag te beantwoorden dus, ja, een kneuzing kan flink pijn doen. De arm zal vast en zeker ook stijf worden. Probeer de arm toch gewoon te blijven bewegen zodat je de doorbloeding op gang houdt en afval en nieuwe bouwstoffen zo snel mogelijk af en aangevoerd kunnen worden.

  Reageer
  #8

  Lieke, bedankt voor je interessante informatie over de kneuzing, het is een stuk duidelijker geworden voor me.

  We zijn inmiddels weer wat daagjes verder. Het is nog steeds erg pijnlijk, maar ik probeer de arm goed te bewegen (dit vooral omdat ik mezelf vooruit moet bewegen door de rolstoel, ik anders geen steek vooruit kom) De pijn zal voorlopig nog wel aanhouden denk ik. Maar ik ben erg blij met alle reacties, bedankt daarvoor!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Van harte beterschap Shirley. Ik denk trouwens dat je niet teveel moet bewegen hoor met de elleboog. Alleen wat eenvoudige bewegingen anders herstelt het maar langzaam. Zodra het pijn doet, echt stoppen en hulp vragen. Kun je thuiszorg inschakelen? Als je blijft overbelasten kan het probleem zelfs chronisch worden, dus pas echt goed op.

  De beste behandeling voor een beurse elleboog is rust, de elleboog zoveel mogelijk hoog houden, koude kompressen op de elleboog om de zwelling tegen te gaan, en zoveel mogelijk een mitella dragen, tenzij jouw dokter anders adviseert natuurlijk. Een rekverbandje kan ook helpen de zwelling te bepreken en ondersteuning bieden aan de functionaliteit van de arm zodat je voorzichtig de arm kunt bloijven belasten. En gebruik je pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen?

  Reageer
  #10

  Ik ben deze middag gevallen met de fiets op mijn rechter zijde maar heb geen schaafwonden, alleen mijn linker arm doet pijn bij het buigen strekken en draaien, lost dit vanzelf op? En hoe lang kan dit duren?

  Reageer
  #11

  Moeilijk te zeggen.. als je er morgen nog veel last van hebt ga dan even naar de huisarts en laar ernaar kijken

  Reageer
Reageer op: Elleboog gebroken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief