Advies

Advies - Medische Forum - Dokter.nl

Advies

Online ZorgZus
 • #1

  <span style="color: #000000; font-family: 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px;">Goededag meneer / mevrouw </span>

  Ik heb 18-06 zondag. Anaal sex gehad met een man (ik ben ook een man) we begonnen met condoom. En halverwege begonnen het een beetje stroef te gaan. Dus der uit gehaald en toen zagen we dat het condoom gescheurd was.
  We hebben hem afgedaan en een nieuwe omgedaan met veel glijmiddelen en weer ff veder gedaan. Na een tijdje gestopt en het condoom af gedaan en op me been klaar gekomen. (Dus is niet in mij klaar gekomen. En de eerste keer sex voor het gescheurde condoom was denk minder als 4min.
  Mijn vraag is dus moet ik als nog testen of iets doen ?
  Ik weet dat hij het niet met anderen doet. En anders alles met condoom.
  Dus mijn vraag is wat adviseren jullie mij om te doen ?
  Ik heb geen last, me anus was wel een beetje rood en schraal.
  Met vriendelijk groet
  Robin
  Reageer
  #2

  Rood en schraal is niet vreemd, want het ging niet heel soepel schrijf je zelf.

  Anale seks met een kapot condoom is een risico voor soa's en als er voorvocht is ook voor hiv.

  Ik zou 6 weken na nu een test doen op de gangbare soa's zoals gonorroe, chlamydia en hiv. Gewoon voor je eigen gemoedsrust.

  Reageer
  #3

  Als er voorvocht is vrijgekomen, dan is er een risico op soa's. Dus testen is dan wellicht geen overbodige luxe. Voor de reguliere soa's kan dat 2 weken n a het contact.

  Reageer
  #4

  Top dank jullie wel.

  Maar is het niet zo dat in voorvocht heel weinig hiv cell zitten dus dat de kant klein is. Als nog aanwezig maar wel klein.

  Maar ik moet gewoon 2 weken wachten en dan testen ?

  Is het risico groot of gewoon aanwezig dat er iets kan zijn

   

  We hebben het vaker gedaan en ik geloof wel dat die de waarheid spreekt dat die verder niks gedaan heb met anderen. En de vorige keer hebben we allebij getest en toen hadden we allebij niks. Maar dat is al 5 a 6 maanden geleden

  Reageer
  #5

  Voor chlamydia, en gonorroe hoef je geen 6 weken te wachten dat kan na 2 weken. Over hoeveel HIV virus er in voorvocht kan zitten, kan ik niks zeggen. Dat ligt aan de viral load die iemand heeft. Maar de kans op Hiv zal inderdaad heel erg klein zijn.

  Reageer
Reageer op: Advies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif