algemeen bloedonderzoek

  • #1

    ik heb vorige week een algemeen bloed onderzoek gedaan en alles was netjes in orde en nu bijvoorbeeld: als je drie jaren geleden onveilig sex gedaan had kunnen ze zien dat je hiv hebt?want ze zeggen dat je imuunsysteem angetast wordt dus ze moeten kunnen zien dat iets niet goed is tog?

    Reageer
    #2

    Ja, het Hiv veroorzaakt een daling van de witte bloedcellen. Hiv vernietigt de leucocyten. Alleen een specifieke hiv-test toont antistoffen tegen hiv aan.

    Reageer
    #3

    Meestal is er bij een HIV infectie niets te zien, bij een AIDS wel. Het verschil is, dat je bij HIV-infectie, niet persé AIDS hoeft te hebben.
    Bij AIDS word 1 type van je witte bloedcellen aangevallen, en dit is ook te zien bij een algemeen bloedbeeldje. Maar een HIV infectie kan niet worden aangetoond bij een algemeen bloedbeeld, tenzij het al AIDS is.
    Vraag aan je arts of je nogmaals bloed kan laten prikken voor een HIV-titerstelling, waarbij kan worden aangetoond of je ooit aanraking hebt gehad met het HIV virus.

    Groetjes & succes

    Reageer
    #4

    De standaardmethode voor diagnostiek is de bepaling van HIV-antistoffen of een combinatie van HIV-antistoffen en HIV-p24-antigeen door middel van een ELISA. Voor de screening van zwangeren wordt echter alléén uitgegaan van de screening op HIV-antistoffen. Bij een positieve of onduidelijke screeningsuitslag wordt de test herhaald op hetzelfde monster met een HIV-immunoblot. Indien deze uitslag positief is, is de diagnose HIV-1- en/of HIV-2-infectie bevestigd. Bij een negatieve uitslag van de immunoblot is de conclusie negatief. Indien als screeningstest een combinatietest is gebruikt en de immunoblot is negatief, dan kan aanvullend HIV-p24-antigeen solitair worden bepaald. Indien deze bepaling positief is, dient als vanzelfsprekend de screeningstest positief te worden geïnterpreteerd en gerapporteerd. Deze mogelijkheid wordt door deskundigen binnen de PSIE-programmacommissie als verwaarloosbaar klein beschouwd. De HIV-p24-antigeenbepaling is om deze reden niet opgenomen in het screeningsprogramma. De routinebepaling met aanvullende bevestiging kost één tot twee weken. Als ondanks een negatieve uitkomst toch een sterke verdenking op infectie bestaat, kan de test na verloop van enkele weken worden herhaald. In uitzonderingsgevallen, bijvoorbeeld bij een zeer vroege infectie, kan sprake zijn van een zogeheten ‘niet te classificeren’ uitslag. In zulke gevallen kan het laboratorium nader onderzoek uitvoeren, om uit te sluiten dat het gaat om een aspecifieke reactie in de testen. Bij dit nader onderzoek wordt onder meer ook de hoeveelheid virus (RNA) in het bloed bepaald.

    Reageer
    #5

    ja 3 jaar is 100% maak je geen zorgen ik heb 3 maanden lang relatie gehad met een meid later kwam ik achter dat zij hiv posiief is ik heb mij in afgelopen 6 maanden 8 keer getest gelukkig negative maar ik kan het niet uit mij hoofd zitten heeft dat ooit iemand megemaakt .groetjes jan

    Reageer
    #6

    Nee Jan,

    Dit kunnen ze niet zien. Bij HIV hoeft er niets mis te zijn. Bij Aids zouden kunnen zien dat je bijvoorbeeld infecties hebt. Maar Hiervoor dienen ze een bloedtest te doen die specifiek kijkt naar HIV. Het zegt het al. Algemeen bloedonderzoek dus ze kijken naar heel algemene dingen. Alleen met specifieke onderzoeken zou zo iets eruit kunnen komen. Misschien niet wat je wou horen maar als je nog steeds ongerust bent laat je eigen dan testen op HIV. 3 jaar is wel erg lang om je eigen bang te maken. Ik heb nu zelf alweer een relatie van 17 jaar maar voordat we intiem met elkaar waren hebben we beide een HIV test en overige SOA's laten testen.

    Reageer
    #7

    ik heb aanlangs een bloedonderzoek laten doen en daaruit bleek dat ik ijzertekort had (bloedarmoede) maar ik maak me al een tijdje zorgen of dat ik besmet zou zijn met een soa. Hadden ze dit normaal moeten zien en hoef ik me dus geen zorgen meer te maken of kan het nog steeds zijn dat ik besmet ben?

     

    Reageer
    #8

    Voor soa's moet er een soa test worden gedaan. Maar van soa's krijg je geen bloedarmoede

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dus een normaal bloedonderzoek is niet genoeg?

    Reageer
    #10

    Nee

    Reageer
Reageer op: algemeen bloedonderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief