Autoimmuun ziekte invloed op test

 • #1

  Beste Tandor,

  Vraagje: ik las dat het hebben van een auto immuun ziekte invloed kan hebben op een test voor HIV.

  Na risico zegt huisarts dat ik direct na afspraak met hem met 8 a 9 weken kan testen. Bloed gaat naar Ziekenhuis. Das volgens mij combi test. Op bloed formulier staat antigenen/antistoffen.
  Mijn vraag is, is dit niet te vroeg als je ook psoriasis hebt, wat een auto immuun ziekte is. Kan je hierdoor een vals negatieve uitslag krijgen. Maak je dan later antistoffen aan zou je hiv hebben opgelopen.

  En ik las ook dat het antigeen eiwit op een gegeven moment verdwijnt. Is het zo dat er dan altijd al antistoffen zijn die wel te meten zijn of kan het ook zo zijn dat het antigeen al is geneutraliseerd, maar de antistoffen nog te laag zijn waardoor je vals negatief test.
  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Het gaat alleen maar om auto-immuunziekten waarbij het lichaam geen antistoffen aanmaakt. Maar mensen die een dergelijke immuunziekte hebben weten dat van zichzelf. Elke infectie zorgt dan namelijk voor forse klachten en een griep resulteert in de regel in een ziekenhuisopname. Dat eiwit blijft zeker 3 maanden aanwezig

  Reageer
  #3

  Ok, bedankt voor het antwoord! Fijne avond!

  Reageer
  #4

  Beste John. Komen die mensen in het ziekenhuis terecht omdat het lichaam niet reageerd op de infectie en dus het virus vrijspel heeft?

  Misschien een hele domme vraag hoor maar ik las op huisarts.nl:

  Een virus of bacterie kan uw lichaam binnendringen. Dit noemen we een infectie.
  Uw lichaam gaat dan stoffen maken tegen het virus of de bacterie: dit zijn afweerstoffen.
  Hierbij kan uw lichaam de temperatuur verhogen.
  Bij een hogere temperatuur kan uw lichaam meer afweerstoffen aanmaken.

  Is het dan zo dat deze mensen geen koorts krijgen maar wel andere klachten ? Of krijgen deze mensen wel koorts alleen de afweerstoffen blijven uit ?

  Reageer
  #5

  Ze worden ernstig ziek. Koorts kan wel maar er worden geen afweerstoffen aangemaakt

  Reageer
  #6

  Oke ernstige dan anderen mensen.

  Dan neem ik aan dat als ze geen medicatie (antibiotica) krijgen. Dat ze Lang ziek zullen blijven van simpele griep

  Reageer
  #7

  Klopt helemaal

  Reageer
  #8

  John
  Ik ben mezelf ook aan het verdiepen over infectieziekten en antistoffen. Nu heb ik gelezen dat B cellen en T cellen verantwoorlijk zijn voor aanmaak van antistoffen tegen virussen en bacteriën en dat deze cellen samengevoegd Lymfocyten genoemt worden. We hadden al over gehad dat mensen die dus geen antistoffen aanmaken zieker worden en heftige klachten krijgen dan anderen en dat het vaak in ziekenhuis opnames resulteerd, en deze mensen dus ook weten van zichzelf dat ze geen antistoffen aanmaken. Maar nu komt mijn vraag: om er achter te komen of iemand idd geen antistoffen aanmaakt en daarom altijd ziek is, kan een bloedtest dat al snel aantonen toch door naar de Lymfocyten waarde te kijken? Iemand die geen antistoffen aanmaakt heeft toch of een hele lage waarde of zelfs geen waarde ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat wordt met een bloedonderzoek vastgesteld en dan wordt er niet alleen naar lymfocyten gekeken.

  Reageer
  #10

  Nee oke maar aan de hand van de Lymfocyten kunnen ze een 1ste indicatie doen toch? Neem aan dat je bedoeld dat er ook gekeken wordt waarom deze B cellen en T cellen niet goed functioneren mocht deze überhaupt aanwezig zijn.

  Reageer
  #11

  Valt Coeliakie ook onder deze auto immuun ziekte?

  Reageer
  #12

  Nee !

  Reageer
  #13

  @ vraag
  Ik ga hier verder niet over uitweiden. Je blijft namelijk vragen stellen die verder niet relevant zijn. De antwoorden over een auto-immuunziekte die een test kan beinvloeden zijn al gegeven. Ik ga verder niet uitleggen wat er dan en hoe iets getest gaat worden. Daar is het forum niet voor bedoeld.

  Reageer
  #14

  En fibromyalgie?

  Reageer
  #15

  Dat is geen auto-immuunziekte. En ik heb al uitgelegd om welke auto-immuunziekten het gaat

  Reageer
Reageer op: Autoimmuun ziekte invloed op test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief