Hiv

 • #1

  Beste John,

  Stukje gekopieerd van het rivm. Het gaat om de laatste zin. Dus als er ergens sperma ligt in een kamer op kamertemperatuur is het dan 2 weken lang besmettelijk.? Ik dacht dar het virus heel snel dood was buiten het lichaam. Of begrijp ik de tekst gewoon helemaal verkeerd

  Besmettelijkheid
  Retrovirussen zoals hiv bezitten een envelop. Hierdoor zijn ze niet goed bestand tegen uitdrogen, tenzij ze verblijven in een eiwitrijke omgeving zoals bloed. In vloeibaar plasma, bij kamertemperatuur, is het virus meer dan twee weken infectieus.

  Reageer
  #2

  Je hebt het niet helemaal goed begrepen
  tenzij ze verblijven in een eiwitrijke omgeving zoals bloed. In vloeibaar plasma, bij kamertemperatuur, is het virus meer dan twee weken infectieus. Dus:
  Als het virus in een eiwitrijke omgeving, zoals bloed (vloeibaar plasma) verblijft kan het bij kamertemperatuur 2 weken infecties veroorzaken.
  Als het gewoon in een kamer ligt gaat het binnen enkele minuten door door uitdroging

  Reageer
  #3

  Bedankt voor het reageren.

  Als het in een kamer ligt in bloed is het dan ook binnen enkele minuten dood? Ik begrijp dat stukje met 2 weken infectieus niet. Wanneer is het 2 weken lanf in leven is dat iets wat in het dagelijkse leven haalbaar is
  .

  Reageer
  #4

  Ja dan is het ook dood want het bloed droogt namelijk ook uit. Als je bloed (eiwitrijke omgeving) in een potje zou doen, daar dan sperma in, dit afgesloten om kamertemperatuur zou bewaren, dan kan het langer leven.

  Reageer
  #5

  Bedankt nu begrijp ik het.

  Reageer
Reageer op: Hiv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief