Onedayclinic welke test?

 • #1

  Volgende week is het 6 weken geleden dat ik onbeschermd heb gevreeen met een man (ben zelf vrouw). Ik heb na 10 dagen al gonorroe en chlamydia laten testen. Gelukkig negatief.

  Via onedayclinic kan ik de rna hiv sneltest doen op 6 weken en dan heb ik binnen 2 uur de uitslag. Ik ben het meest bang voor hiv.

  Maar als ik ook syfilis en hepatitis b/c wil laten testen dan duurt het 1-2 dagen. Eigenlijk had ik me al ingesteld op de sneltest. Dacht dat dat ook incl syfilis en hep b/c was.

  Hoe betrouwbaar is die rna sneltest in vergelijking met de gewone combitest? Is onedayclinic een betrouwbare kliniek? Welke zouden jullie adviseren voor een vrouw die 1x onbeschermde seks heeft gehad waarschijnlijk zonder klaarkomen?

  En hoe werkt die rna test? Vingerprik of buisje bloedafname?

  Reageer
  #2

  Ik vraag me af waarom er een RNA test gedaan zou worden. Een combitest is effectiever en hebben ze daar ook

  Reageer
  #3

  Omdat ik voor de sneltest wilde gaan en de dame aan de telefoon zei dat ze alleen de rna test hebben als sneltest. Klopt dat niet?

  Reageer
  #4

  Best wel vreemd, Volgens mij hebben ze toch ook de combitesten. Dat zijn doorgaans ook sneltesten

  Reageer
  #5

  Zou kunnen hoor. Ik hoop het. Het staat me ook bij dat de arts dat zei toen ik voor de chlamydia/gonorroe sneltest er was. Maar de dame aan de telefoon zei van niet dus ik begon al te twijfelen of ik het verkeerd begrepen had.

  Ervaringen met de combi sneltest? Betrouwbaarheid?

  Reageer
  #6

  Absoluut betrouwbaar

  Reageer
  #7

  Vandaag is het 6 weken geleden dat ik onveilig heb gevreeën en de hiv combo sneltest is gelukkig negatief. Hep b/c en syfilis moest toch via het lab en daarvan krijg ik morgenavond de uitslag.

  Hoe zeker kan ik er nu van zijn dat ik geen hiv heb?

  Reageer
  #8

  Als je bij 6 weken een negatieve test hebt, dan heb je geen HIV

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mag ik dan vragen hoezo al die sites zoals Soaaids, aidsfonds, etc. dan toch adviseren om met 3 maanden nog een keer te testen? Dat suggereert dat een uitslag na 6 weken niet betrouwbaar genoeg is.

  Reageer
  #10

  Ze hanteren een oude richtlijn van de WHO.
  Met de testen die tegenwoordig worden gebruikt is 6 weken voldoende

  Reageer
Reageer op: Onedayclinic welke test?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief