Antibody test

  • #1

    Hallo,

    Ik heb als top een risico contact gehad met onbekende. Dit was 4 weken terug. Heb geen acute hiv infectie klachten. Dus geen koorts/diarree en zo meer. Vandaag heb ik antibody test gedaan en die was negatief. Ze vertelde me dat het risico contact van een maand geleden niet betrouwbaar is met deze test.. maar ik kon hem wel gebruike als indicatie, want ik kon wel al positief getest zijn. Wat is jullie oordeel hierover.. zegt een antibody test op syfilis en hiv iets over een contact van een maand geleden.. ik ga me sowieso nog eens testen.. maar de angst waar ik mee leef, is niet leefbaar.

    Reageer
    #2

    Je hebt een HIV test gedaan. Dat zegt natuurlijk niks over andere soa's. Waarom een antibody test en geen combitest? Waar heb je dat laten testen?

    Reageer
    #3

    ik heb dat laten testen in brussel door zo'n vereniging die zich inzet voor hiv enzo, die test was gratis. ik heb me al getest op soa.. 3 weken na risico contact. is deze test betrouwbaar voor hiv en syfilis diagnose van 4 weken geleden ?

    Reageer
    #4

    Voor syfilis was het sowieso veel te vroeg om te testen. Syfilis heeft een lange incubatie tijd. Als er geen klachten van syfilis optreden, is testen eigenlijk pas bij 3 maanden. Voor andere soa's wel.
    Voor HIV was die test ook te vroeg..maar geeft wel een indictie.

    Reageer
    #5

    Ik had aanvankelijk niet zoveel schrik van soa's , alleen van hiv omdat dat niet te genezen is. Kan ik geruster slapen na deze negatieve test ? ik heb zoals eerder gezegd geen enkel symptoom gehad van hiv, alleen heel veel stress en angst de voorbije weken. dat was zo met een prikker in je vinger, en dan mixen met 3 vloeistoffen. en als er één rondje overbleef in het kommetje waar die 3 vloeistoffen in werden gekapt, was je negatief. nu 4 weken na contact. is dat voldoende indicatief om te stellen dat de kans op hiv in mij héél klein is ?

    Reageer
    #6

    sorry voor laatste reactie, had uw reactie nog niet gelezen.

    Reageer
    #7

    ik lees in andere reacties dat dat, 95 procent betrouwbaar is na 4 weken zo'n anti body test, klopt dit ?

    Reageer
    #8

    Nee, dat is geen antibodytest. Alleen een 4de generatie combitest is bij 4 weken voor 98% betrouwbaar.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het gaat om deze test, https://www.google.be/search?q=insti+hiv+antibody+test&dcr=0&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwitrdb78K3ZAhVO-6QKHfyyDXEQ_AUIESgB&biw=360&bih=559#imgrc=AO8O4naHBmF_6M:

    Dit is toch een antibody test ? Is dat 4de generatie? Ik lees op amerikaansz websites.. dat die een relatief hoge betrouwbaarheid hebben.. klopt dat ?

    Reageer
    #10

    Een 4de generatie combitest, test zowel op antigenen als antistoffen. Met een uitsluitend antibodytest, zal er een controletest moeten plaats vinden

    Reageer
    #11

    Ah ok. Er is m.a.w nog een (kleine) kans dat negatief, positief zal worden over 8 weken..?

    Reageer
    #12

    Dat zou eventueel kunnen, maar ik acht de kans klein

    Reageer
    #13

    Je kunt natuurlijk ook bij 6 weken gewoon een combitest laten doen. Dat kan op meer plaatsen in België gratis.

    Reageer
    #14

    ok zal ik zeker doen, heb je bij een combitest het resultaat ook nog dezelfde dag of is dat een week wachten ?

    Reageer
    #15

    In principe zou je bij een combitest binnen 1,5 uur de uitslag al kunnen hebben. Maar ik weet niet of ze dat overal doen.
    Bij het centrum Elisa in Brussel, kun je ook een gratis combitest 4 de generatie laten doen. De uitslag duurt daar da wel 1 week

    Reageer
Reageer op: Antibody test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief