Herpes blaasjes nazorg (littekens)

Online ZorgZus
 • #1

  Elke keer na een herpes uitslag zie ik kleine littekens. Kan ik iets doen om deze zichtbaar te verminderen? Bijvoorbeeld nadat de blaasjes open zijn gegaan/verdwijnen en het weer gaat genezen iets van een soort crème gebruiken ofzo om het genezingsproces beter te laten verlopen zodat het mooier heelt?

  Ik probeer altijd op tijd de kuur tegen verspreiding van de blaasjes te halen als ik weer herpes uitslag heb. Maar de littekens zien er niet bepaald mooi uit en ik denk dat dit steeds erger word omdat het langer duurt voordat de littekens echt weg zijn dan dat de herpes terug komt. Dus de littekens stapelen zich sneller op dan dat het wegtrekt.

  Dank

  Reageer
  #2

  Tijdens een aanval de blaasjes/plekjes voorzichtig (!) insmeren met zinkoxide creme. Zodra de blaasjes weg gaan, kan je de plekjes verzorgen met vaseline of creme zoals Bepanthen.

  Als er blaasjes zijn, wil je ze laten indrogen door zinkoxide, maar als ze weg zijn, dan liefst de plekjes soepel houden door een vettige creme. Dat is denk ik wat je best kan doen. Er is ook wel wondhelende zalf, maar vaseline werkt net zo goed.

  In ieder geval voorzichtig behandelen, niet plukken of velletjes weghalen ofzo.

  Reageer
Reageer op: Herpes blaasjes nazorg (littekens)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief