Valacyclovir

Online ZorgZus
 • #1

  Beste lezers, beste Moderators,

  Afgelopen jaar heb ik veel baat gehad bij het dagelijks gebruik van Valacycovir 500 mg per dag. Ik ben één van die personen die 1/2 keer per maand een uitbraak heeft.

  Ondanks dat ik er erg veel baat bij had, wil het huisarts het niet meer voorschrijven. Ze was erg koud en zei; tja, het is nou eenmaal geen paracetamolletje dat je elke dag neemt, ondanks dat mijn bloeduitslagen na controle geen enkele afwijkingen vertoonde.

  Ik wil mijn huisarts graag overtuigen om het middel toch weer voor te schrijven, want 1/2 keer per maand een week een uitbraak hebben, waarbij ik mijzelf amper kan wassen door de pijn, is ook niet te doen. En ik mijn ogen ook onnodig lijden.

  Zijn er mensen die lange tijd (dan heb ik het over jaren) Valacyclovir dagelijks gebruiken?

   

  Alvast dank. GR. Sterre

  Reageer
  #2

  Beste Sterre,

  wat vervelend om te horen! Ik ben sinds vorige maand besmet geraakt met herpes type 2 en mijn eerste uitbraak duurt nu al meer dan 30 dagen! Ik weet hoe je je voelt, maar zit zelf al aan mijn 3e kuur Valacyclovir. Er zijn dus huisartsen die dat wel gewoon blijven geven.

  Heb jij enig idee of een eerste uitbraak van 30 dagen normaal is? Ik dacht gister dat het iets beter ging, maar vandaag zitten er weer nieuwe hele kleine blaasjes, ondanks de vlacyclovir.. 🤷🏻‍♀️
  Heel veel sterkte en ik hoop dat je huisarts je iets wilt blijven geven!

  Reageer
Reageer op: Valacyclovir
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief