herpes genitalis

  • #1

    Beste Tandor, ik ben je heel dankbaar dat je mij zo snel antwoordt. Het is een moeilijke dag voor mij met een pijnlijke  vulva en  endeldarm....en met zoveel vragen.

    Ik heb nog 3 belangrijke vragen.

    eerste vraag: Ben ik nu levenslang gedoemd tot condoomgebruik? Ik kan als vrouw niet tot aan de baarmoedermond kijken of ik een herpesblaasje heb. Dus ik vermoed dat ik nooit met zekerheid mag stellen dat ik herpesvrij ben?

    tweede vraag: Wat geeft een soatest als resultaat wanneer men klachtenvrij is en er geen blaasjes zijn bij een HG-patiënt?

    derde vraag: Ik heb een auto-immuunziekte. Ik ben HLAB27 dominant positief, heb de ziekte van Bechterew. Ben ik hierdoor een immo-incompetente patiënt?

     

    Reageer
    #2

    Vraag 1.  Met herpes valt te leven hoor. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat er theoretisch altijd een risico op besmetting is. Als je een herpes infectie in de vagina zou hebben, zou je dat in principe voelen. Bovendien kan de huisarts dat controleren. Bij een uitbraak zou je kunnen starten met een antiviraal middel dat je voor langere tijd moet gaan gebruiken. Daarmee wordt het virus teruggedrongen, zijn er  minder uitbraken en is de besmettelijkheid ook minder als er geen uitbraken zijn.

    Vraag 2. Een soa test geen geen resultaat voor een herpes infectie. Herpes kan alleen maar optisch of door een swab van een blaasje worden vastgesteld.

    Vraag 3. Nee je bent daardoor geen immu-incompetent patiënt.

    Reageer
    #3

    Gisteren ben ik bij de huisarts geweest. Zij heeft een swabtest gedaan en zag met het blote oog overal wondjes in de vagina en de baarmoederhals. Zij is vrij zeker dat het om Herpes Genitalis gaat. Morgen weet ik het zeker. Momenteel heeft zij mij Aciclovir Sandoz 800 mg voorgeschreven, 5 x 1co/dag gedurende 7 dagen. Is dit lang genoeg volgens jou? Het is mijn eerste uitbraak. Daar ik veel gelezen heb over zinkzalf ben ik bij de apotheker Lipactin gel gaan halen. Tegen de pijn neem ik Paracetamol Teva 1 gr. Dit laatste helpt heel goed. Om de wondjes aan te stippen gebruik ik Iso Betadine Gynaecologie. Op deze site las ik iets interessant over het aansterken van het immuunsysteem met L-Lysine en Cats Claw. Heb dit maar ineens bij apotheker besteld. Ik ben intussen veel geld kwijt aan deze aandoening.

    Mag ik ooit nog condoomvrij vrijen in betere perioden? Als singlevrouw is dit een moeilijk thema, want geen enkele man wenst een vriendin waarbij er steeds een condoom gebruikt moet worden. Mag er in een besmettingsfase getongzoend worden? En mijn laatste vraagje...Morgen heb ik een tandartsconsult die al lang aangevraagd is. Kan dit? Of moet ik mijn consult verplaatsen?

    Sorry voor al mijn vragen, maar ik wens niemand te besmetten. De gedachte dat ik nu voor de rest van mijn leven de  persoon zal zijn waarvoor men moet oppassen bij seksueel contact, valt mij zwaar.

    Reageer
    #4

    Mag er in een besmettingsfase getongzoend worden.  Ja uiteraard.

    Morgen heb ik een tandartsconsult die al lang aangevraagd is. Kan dit   Ja dat is geen probleem.

    Ik kan me heel goed voorstellen dat je erg geschrokken bent, maar de wereld vergaat niet meteen. De huisarts heeft je een kuur gegeven. Dat was in ieder geval alvast een goede start. Maar ze had wat langer gemogen. Lipactin is zinksulfaat. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de blaasjes sneller uitdrogen en je er minder last van hebt. Het virus zelf raak je helaas niet meer kwijt. Maar door de kuur en de L-lysine, komt het virus beter onder controle. De besmettingskans is het grootst op het moment dat er symptomen zijn. Die moet je wel even in de gaten houden. Als je een uitbraak hebt, biedt ook een condoom onvoldoende bescherming. Als de uitbraak helemaal weg is, is de kans op besmetting heel erg klein. Maar helaas ook niet helemaal afwezig. Daar is helaas geen garantie over te geven.

    Reageer
    #5

    Dank je Tandor voor jouw tijd en voor jouw antwoorden.

    Wat goed dat deze site bestaat om anoniem vragen te kunnen stellen.

    Ik ga nu wat in mijn tuin werken...inderdaad, de wereld vergaat zo snel nog niet 😉

    Groetje van Bieke

    Reageer
    #6

    Graag gedaan.  😉

    Reageer
    #7

    bij herpes is het inderdaad verstandig om lysine te gebruiken maar daarnaast zijn er nog andere stoffen als magnesium, vitamine A t/m E en zink belangrijk. Vitamine B is bijvoorbeeld belangrijk voor je zenuwstelsel. Ik las op internet dat ook creatine zou kunnen helpen. Bij gevoeligheid voor herpes ook beter om argininerijke voeding als noten en chocolade een beetje te vermijden en lysinerijke voeding juist te eten.

    Het kan wat geld kosten maar sommige stoffen in poedervorm kopen kan enorm schelen. Heb zelf via internet een pot van 500 (!) gram poeder, voor een tientje, waar je voor een onderhoudsdosering anderhalf jaar mee zou kunnen doen, bij klachten heb je meer nodig dus dan gaat het iets harder.

    Bij andere ziektes van je, waarbij het immuunsysteem is betrokken kan je misschien ook nog wel winst behalen door de juiste voeding, bepaalde supplementen en middelen die je immuunsysteem versterken. Zo helpt vitamine D het immuunsysteem. Je zou een en ander kunnen laten uitzoeken bij een goede natuurgenezer.

    Reageer
    #8

    Beste Tandor

    Eindelijk zijn alle testen binnen.

    Negatief op alle SOA's ! Negatief op de Swabtest voor Herpes Genitalis ! Negatief op de bloedtest voor Herpes Genitalis ! Ik kan wel jubelen ! Doch mijn huisarts zegt dat haar klinisch onderzoek er wél zo naar uitzag alsof ik Herpes Genitalis heb (?) Zij raadt mij aan om toch de Aciclovirkuur uit te nemen. Wat is jouw raad hierin? Kunnen de vaginale wondjes en het jeuken aan de aars (met voelbare wondjes) kloven zijn? Moet ik voor verder onderzoek naar de gynaecoloog? Momenteel zijn de klachten geminderd. Ik heb minder vaginaal vochtverlies, geen pijn meer bij het plassen, nog wel vervelende jeuk aan de aars. Mag ik mezelf gelukkig prijzen als persoon ZONDER Herpes Genitalis? Mag ik een rondedansje doen? Vriendelijke groet van Bea

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank Catootje voor jouw vriendelijke uitleg.

    Reageer
    #10

    Hallo Bea,

    Heel goed dat verder geen soa's zijn. Wat de Herpes betreft: een bloedtest voor Herpes zegt niets en is eigenlijk zinloos. De swab daarentegen, zou in principe wel uitsluitsel moeten geven. Als die negatief is, zou je er vanuit moeten kunnen gaan dat je geen Herpes hebt. Het klinisch beeld van herpes is doorgaans voor een huisarts goed te herkennen, maar staat dan haaks op de swab. Maar ik kan dat zo natuurlijk ook niet beoordelen...Het zou eventueel ook een schimmelinfectie geweest kunnen zijn, die blaasjes veroorzaakt.

    Kies het zekere voor het onzekere, en maak de kuur toch even af.

    Reageer
    #11

    Dank je Tandor, doe ik ! Voor mezelf kies ik uiteraard het feit dat alle uitslagen negatief zijn en dat ik dus geen Herpes Genitalis heb. Ik ben erg schimmelgevoelig en denk uiteindelijk dat dit het dan zal zijn. Heb inmiddels ook een vriendelijke confrontatie met mijn lover gehad. Hij is onmiddellijk na zijn werk langs geweest. We hebben alles doorgenomen. Hij heeft nooit een Herpes Genitalis gehad. Ik heb er wél iets uit geleerd....bij losse contacten steeds VEILIG vrijen ! Het is niet makkelijk, maar deze angsten wil ik nooit meer meemaken. Heel erg bedankt voor jouw begeleiding op afstand 😉 Groetje van Bea (Bieke)

    Reageer
Reageer op: herpes genitalis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief