Hepatitis B uitslag

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Vandaag bloeduitslag gekregen en er werd antistoffen geconstateerd van hepatitis-b.

  Ik zit al in een huwelijk van 5 jaar, mijn vrouw heeft niks opgelopen en zodoende 'nog' niet besmet geraakt door mij. Daarnaast ben ik ook loyaal in ons huwelijk.

  Ik las dat er 2 vormen zijn. 1. een acute en 2. chronisch (actieve & inactieve vorm).

  Bij acute spreekt men zich dat het geneest binnen een half jaar en dat de klachten wel op kunnen treden. Hoe kan er klachten optreden als het al genezen is? Kan men dan van acuut op een gegeven moment omschakelen naar chronisch? Dat geldt ook voor inactieve chronisch Hep B naar active Hep B.

  Daarnaast vroeg ik mij af hoe ver leverontsteking ontwikkeld? Gebeurt dat ook bij een acute vorm? Bij een inactieve chronisch hep B zijn er periode ook dat het virus actief wordt.

  Hoor graag een reactie.

  Alvast bedankt!

   

   

   

  Reageer
  #2

  Als er antistoffen zijn aangetroffen,dan wil dat zeggen dat je een keer een besmetting met Hep B hebt opgelopen. Maar dat kan dan wel allang geleden zijn. Als je antistoffen hebt wil dat niet zeggen dat je ook besmettelijk bent.
  Lees op onderstaande link allesover Hep B
  https://www.rivm.nl/hepatitis-b

  Reageer
  #3

  Hallo John,

  Bedankt voor de snelle reactie.

  Helder maar wat ik niet goed begrijpt is val ik dan onder een acute of een inactieve chronisch Hep B? Beide kunnen onopgemerkt zonder klachten het leven door. Ik ben best geschrokken dat ik dit heb terwijl ik geen spectaculaire leven heb mbt relaties met vrouwen.

  Ik krijg binnenkort een verwijsbrief waar ik verder op getest word ivb met kunstmatige inseminatie maar hoop in tussen tijd wat meer duidelijkheid te kunnen krijgen.

  Reageer
  #4

  Je hoeft onder geen enkele te vallen. Als je eerder ooit een hep B infectie hebt doorgemaakt die door het lichaam is opgeruimd en dus weg is, blijf je wel antistoffen houden

  Reageer
  #5

  Hallo John,

  Bedankt dat is een logische onderbouwing. Maar even laatste vraag als afsluiting. Je kan ook een acute of een chronisch  hep B hebben ondanks dat je anti stoffen heb in je bloed?

  Of komt het op neer als je antistoffen heb dat je eigenlijk al immuun bent? Want in de loop van de jaren is mijn vrouw niet besmet geweest, dat verklaart enigszins wel neem ik aan..

   

   

  Reageer
  #6

  Bij iedere infectie maak je antistoffen aan. Dus zowel bijeen acute als ook bij een chronische infectie heb je antistoffen. Immuniteit is weer een heel ander verhaal.

  Reageer
  #7

  Hoi john

   

  is sinds maart niks gebeurd meer maak me druk om niks zoals u en suzan al aangaven ooglid is wit dus

   

  en snot hoort er niet bij

   

  ik wens u en Suzan een fijn weekend en ga door met mijn leven en gezin

  Reageer
Reageer op: Hepatitis B uitslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief