Niet laten behandelen

Online ZorgZus
 • #1

  Tandor, als je gonorroe niet laat behandelen als vrouw krijg je daar later klachten van??hoeveel %

  Reageer
  #2

  Dat kan, percentages weet ik niet. Je kan vies ruikende vaginale afscheiding krijgen of pijn/branderigheid bij het plassen.

  Het grootste gevaar van gonorroe niet behandelen is echter dat de infectie opstijgt en zich uitbreidt naar de eileiders waardoor die dicht gaan zitten en je onvruchtbaar wordt of een grotere kans hebt een op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

  Reageer
  #3

  Wanneer vrouwen met gonorroe niet of niet tijdig een behandeling ondergaan, veroorzaakt de infectie bij 1 tot 30% van de geïnfecteerde vrouwen PID . PID is een verzamelnaam voor infecties van het kleine bekken (dat wil zeggen baarmoederslijmvlies, eileiders en buikholte) en abcessen in de eierstokken of eileider. PID kan gepaard gaan met chronische pijn in de onderbuik, maar kan ook zonder klachten verlopen.
  Pelvic inflammatory disease (PID) verhoogt het risico op verminderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid en op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De kans op onvruchtbaarheid bij een eerste PID is 10%, wordt per doorgemaakte PID hoger en is bij een derde PID 40% .
  Bij circa 30 tot 60% van de geïnfecteerde vrouwen leidt urogenitale gonorroe tot ontstekingen van urinebuis, baarmoederhals en eileiders (respectievelijk urethritis, cervicitis en pelvic inflammatory disease (PID)).

  Reageer
  #4

  Hallo bedankt voor de snelle reactie, na hoeveel maanden is dat dan merkbaar? Dat onvruchtbaar worden.... Want ik durf er namelijk niet mee naar dokter

  Reageer
  #5

  Heb nu al wel een aantal dagen een borrelende en geluid makende buik

  Reageer
  #6

  Dit kan zowel snel als langzaam gaan en kan ook plaatsvinden zonder dat je er iets van merkt.
  Je kan tegen je huisarts zeggen dat je bang bent voor een SOA en dat je graag een zelftest wilt, dan krijg je een test mee die je zelf kan uitvoeren. Evt. kan je ook naar de GGD gaan als je onder de 21 jaar bent, dan is de test gratis.

  Die borrelende en geluid makende buik heeft er waarschijnlijk niets mee te maken. Dat zal eerder afkomstig zijn van je darmen.

  Reageer
  #7

  Wordt je dan niet meer ongesteld of onregelmatiger?

  Kijk het ziet er zo uit de rest van de gonorroe kenmerken heb ik allemaal niet...

  Reageer
  #8

  En wat als je dan nou eens HIV zou hebben gehad zoals je vanochtend nog dacht in de andere discussie? Zou je dan ook niet naar de huisarts gaan?

  Ik heb je in de andere discussie al uitgelegd, dat hooguit de keelpijn en de opgezette klier een gevolg van chlamydia of gonorroe zouden kunnen zijn.'Maar omdat je die klachten voor de seks ook al had is dat dus niet erg waarschijnlijk. En als ik naar de foto kijk heb heb je gewoon opgezette/ontstoken amandelen.

  Als je er onzeker over bent ga dan gewoon naar de huisarts en laat naar je keel kijken en eventueel een soa test doen. Dan weet je het heel zeker.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Sorry lieve hele behulpzame Tandor, ik ben gewoon heel onzeker sorry.... En maak me snel zorgen om iets en ben snel bang....
  Heel erg bedankt voor de hulp.

  Reageer
  #10

  Ik had het niet ervoor gehad

  Ik had een week ervoor keelpijn enzo

  Toen je weet wel

  2 weken niks

  Nu wel die keel

  Ik heb regelmatig keelontsteking enzo erg vaak zelfs... Maar het ziet er niet uit als gonorroe of wel??

  Reageer
  #11

  Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor.....

  Doe jezelf een plezier en stress niet zo. Het zijn duidelijk de amandelen waar je last van hebt. Ga gewoon eens naar de huisarts en laat naar de keel kijken..
  En dat geborrel in je buik is beslist van de stress....

  Reageer
  #12

  Maar ziet het er uit als chlamydia of gonorroe??

  Ik kom erg vaak voor een virus bij de huisarts is een beetje beschamend geworden...

  Reageer
  #13

  Nee, dat lijkt niet op chlamydia of gonorroe...

  Reageer
  #14

  Ik heb van die bultjes helemaal achter de amandelen echt helemaal achterin het zijn bultjes in de kleur van de rest heeft dat wel daar iets mee te maken? En de amandelen zien er nog steeds het zelfde uit...

  Reageer
  #15

  Ga dan naar de huisarts en laat naar de keel kijken.

  Reageer
Reageer op: Niet laten behandelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief