slapende(sluimerende)chlamydia

Online ZorgZus
  • #1

    als je drager van (slapende,sluimerende)chlamydia bent dus geen last hebt kun je dat dan met een urinetest aantonen

    Reageer
    #2

    Ja. Maar Chlamydia slaapt niet. Chlamydia schaadt gewoon verder, alleen merk je het nog niet. testen dus, want je wordt er zelf ziek van en je kunt anderen, je zult anderen infecteren.
    Slapende Chlamydia, grappig, had ik nog nooit van gehoord. maar je bedoelt natuurlijk Chlamydia zonder symptomen (als branderigeid en afscheiding enzo).

    So go see the doctor...!

    Reageer
    #3

    ja mama, meteen naar de huisarts, behandeling is altijd nodig.... slapen.....nee, dat kan inderdaad niet.
    Sterkte en succes met de behandeling, Brenda

    Reageer
    #4

    U kunt dus chlamydia hebben zonder dat u dit weet, en het ook ongemerkt aan anderen doorgegeven. Bij vrouwen kan chlamydia ernstige gevolgen hebben: zij kunnen er onvruchtbaar van worden. Dit gebeurt bij duizend vrouwen per jaar in Nederland.

    Lees verder/Bron:
    http://www.thuisarts.nl/chlamydia/ik-heb-chlamydia

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6
    1. Hoe lang kan een vrouw chlamydia bij zich dragen?
    2. Wanneer verschijnen de symptomen en verschilt dat per vrouw? Heb gelezen dat als een vrouw chlamydia heeft de symptomen gelijk zichtbaar zijn na 3 a 4 weken. Klopt dit of kan dit ook pas na 2 a 3 jaar?

    3. Dan heb ik een scenario schets. Een echtgenoot en echtgenote uitgaande zonder chlamydia vrijen met elkaar. Niks aan de hand totdat de echtgenoot buiten het bootje stapt en met een andere vrouw vrijt. Kan die vrouw van die echtgenoot via zijn vrouw chlamydia doorgeven omdat de echtgenoot buiten het bootje heeft gevreeën met de vrouw?

    Het is namelijk zo dat er bij mij chlamydia is ontdekt. Wordt daar ook gelukkig voor behandeld. Maar kan het miss zijn dat ik de boosdoener ben en dat ik het dan toch van me ex vriend heb meegedragen? Want ik raak er in de war van met name van de symptomen 3/4 weken na geschlachtsgemeenschap of toch op langete termijn. Omdat ik nooit eerder een soa heb gehad. Ik ben nu dus zo'n 4 weken met mijn nieuwe partner en hebben onveilig gevreeën.

    Reageer
    #7

    Als je klachten/symptomen krijgt is dat doorgaans van een recente besmetting. Na 2-3 jaar treden er geen symptomen meer op, behalve wellicht ontstoken eileiders.
    "Kan die vrouw van die echtgenoot via zijn vrouw chlamydia doorgeven omdat de echtgenoot buiten het bootje heeft gevreeën met de vrouw?"

    Dat is een vreemde zin. Die vrouw van die echtgenoot is zijn vrouw....

    Je kunt zeker chlamydia oplopen via je echtgenoot als die vreemd is gegaan met een vrouw die chlamydia heeft/had.

    Maar je kunt het natuurlijk ook van je nieuwe partner hebben....

    Reageer
    #8

    Bij een bevraging van mijn echtgenote blijkt dat er jaren ervoor bij een routine onderzoek van het uitstrijkje door de gynaecoloog wordt vastgesteld dat zij een chlamydia besmetting heeft opgelopen. En die ergens in alle stilte sluimerend slaapt in haar baarmoeder. De gynaecoloog doet dit af als een bagatel en laat mijn vrouw onbehandeld vertrekken (" veel vrouwen hebben dit en dit ontwaakt zelden"). Hoe lang kan zo'n soa sluimerend in een baarmoeder doorbrengen voor het actief komt? Kort na de weinige sex die ik had met haar ben ik vaak geplaagd geweest van teelbal ontstekingen (mede oorzaak van chlamydia besmetting).

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is een vraag die zo helaas niet te beantwoorden is. Dat kan toch voor iedereen echt anders zijn.
    Heb je zelf al eens een test laten doen?

    Reageer
    #10
    Reageer
Reageer op: slapende(sluimerende)chlamydia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief