Chlamydia en oogontsteking

Online ZorgZus
  • #1

    Beste,

    7 dagen geleden bloeding gehad van 3 dagen. Waarna ik mij heb laten testen. Gister bij de HA geweest met een dik oog, conclusie vd HA is een ooglidontsteking.

    Echter, vandaag heb ik een positieve uitslag van Chlamydia gekregen. Ik heb gelezen dat Chlamydia ook een oogontsteking kan veroorzaken. Ik denk dus toch dat het door de chlamydia komt en dat het geen ooglidontsteking is. (HA weet niet af van mijn test)

    Mijn vragen: moet ik voor beide apart behandeld worden?

    En kan ik via mijn oog ook bijv mijn keel besmetten? Of anderen? En ik heb van de huisarts een antibioticum gekregen voor mijn oogontsteking, moet ik hiermee doorgaan of stoppen? Kan het evt de behandeling van maandag beinvloeden?

     

    alvast bedankt!!!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch verstandig is om dan even terug te gaan naar de huisarts. Wel doorgaan met het antibioticum.
    Welke behandeling van maandag?

    Reageer
    #3

    bedankt voor de snelle reactie.

    mijn excuses, verhaal toch niet volledig beschreven.

    maandag word ik bij de ggd behandeld voor Chlamydia. Zij weten alleen niet van mijn oog af. Ik heb, nadat ik een afspraak bij de ggd heb gemaakt, gelezen over chlamydia oogontsteking.

    de huisarts weet overigens ook niks, ik heb de test online besteld.

    Reageer
    #4

    Dan bespreek het even bij de GGD als je het recept voor de kuur daar krijgt Het is natuurlijk nog maar de vraag, of de ooglidontsteking door chlamydia is veroorzaakt.

    Reageer
    #5

    De kans dat je je oog met genetale chlamydia hebt geïnfecteerd is heel klein. Ik dank dat je niet goed gelezen hebt op internet, want de genoemde oogontsteking door chlamydia vrijwel altijd een ander chlamydia type(geen soa) en komt vooral voor in tropische gebieden. Om soa chlamydia in je oog te krijgen moet je echt heel erg je best doen.

    Reageer
    #6
    1. Ik heb ook oogontsteking gekregen en ik dacht dat het niks ernstig was maar ik kreeg net te horen dat ik chlamydia heb en dat het ook in mijn oog was gekomen ik zou ook echt niet weten hoe ik dat voor elkaar heb gekregen maar ik hoop het niet voor je ik ben zelf nog maar net 16 jaar en ik schrok me zojuist dood
    Reageer
    #7

    Hoi hoi

    Ik heb aan mijn linker oog en soa chlamydia.
    Nou weet ik niet zeker of ik het dan ook in lichaam heb zitten aangezien ik verder geen klachten heb en mijn bedpartner ook niet. Zou het dan alleen in me oog zitten?

    Reageer
    #8

    Daar kun alleen maar achter komen door een test te doen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Chlamydia en oogontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief