Herpes genitales lesbisch (vrouw/vrouw)

 • #1

  Beste,

  Een vrouw, die ik aan het leren kennen ben heeft de seks de eerste periode wat afgehouden. Ik dacht prima, rustig aan... maar gisteren heeft ze me mij heel eerlijk voorafgaand verteld dat zij Herpes genitalis heeft. Ze gaf ook aan dit vorig jaar van haar ex te hebben gehad die nooit een uitbraak heeft gehad. Ik vind haar écht super leuk, maar ik heb een afkeer voor soa’s... en zeker voor een virus wat nooit meer je lichaam uitgaat... en ik wil gewoon geen risico lopen op besmetting.

  Voor hetero stellen is dit al vervelend, maar daar zou ik het minder eng vinden. Gezien het bij vrouw-vrouw snel op oraal neer komt, en dat ook is wat ik fijn vind, durf ik geen seks met haar te hebben.

  Hoe kunnen wij vanaf hier verder zonder dat ik ook maar enige risico loop op het overnemen van deze virus?

  Als ik het internet mag geloven is er geen oplossing behalve hopen dat je nooit besmet wordt... kan ik testen of ik dit virus al in mijn lichaam heb? Ik heb wel het koortslip virus...
  hoe veel mensen zijn er eigenlijk besmet? En hoe veel mensen krijgen een uitbraak?

  Alvast hartelijk dank voor reactie,

  Groetjes bibi

  Reactie
  #2

  allereerst, je hebt het al. op je lip. het koortslipvirus IS HERPES. je vermeld daarbij dat je oraal fijn vind. lieve schat,als jij haar oraal gaat nemen kan ze het al krijgen. je hoeft er namelijk geen uitbraak voor te hebben wat vele denken. type 1 is wel een veel mildere versie van herpes dan type 2.

  het verschil tussen type 1 is dat deze voornamelijk op de mond voorkomt.  de zogenaamde koortslip.

  type 2 is genitale herpes, deze komt vaker terug. 4 a 5 keer per jaar ipv 1 keer pf soms wel nooit zoals type 1.

  je kunt type 1 bij je vagina krijgen en type 2 ook bij je mond. het virus verspreid zich namelijk via direct contact met het slijmvlies. dus beffen, pijpen, scharen, neuken en ja heren ook kontneuken, bij je anus kun je het ook krijgen.

  in principe hoef je GEEN ik herhaal G E E N symptomen hebben om het virus over te dragen. al is de kans op besmetting tijdens een uitbraak natuurlijk vele malen groter,

  maar om even terug te komen op je verhaal na deze bijbel van feiten en theorieën. Ik zou overwegen of he type 2 wel wilt (genitale herpes) het is een hardnekkig en blijvend virus, zeer kut dus. je hebt immers al zelf type 1 (de koortslip)

  en ik spreek uit ervaring dat type 1 echt mee te leven is en amper tot bijna nooit een uitbraak en het voelt als een blaasontsteking. (dacht ook eerst dat het dat was... blijkbaar gekrege van me vriendin na het beffen maarja) 2 bultjes was de schade, zeer weinig dus. veel mensen hebben dan ook geen symptomen of eens een uitbraak en dan nooit meer.

  type 2 is een heel ander verhaal, een vriendin van me heeft het ook en heeft dan ook regelmatig uitbraken en veel pijn, jeuk etc. dus meid.... heel rot voor haar maar.....mijn mening: ikzouhetniedoen

  Reactie
Reageer op: Herpes genitales lesbisch (vrouw/vrouw)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief