Moeder ineens incontinent in verzorghuis

 • #1

  Mijn moeder van 81 is afgelopen eind januari opgenomen in een verzorgingshuis. Ze heeft al jarenlang urine incontinentie bij lachen, niezen of hoesten maar verder niet. Nu heeft ze sinds een week ineens last dat ze haar plas totaal niet meer kan ophouden en ook de drang om te plassen niet voelt. Het loopt er zomaar uit of ze nu zit, ligt, staat of loopt. In het verzorgingshuis zeggen ze mevrouw dat is normaal op uw leeftijd, maar mijn moeder voelt zich er verschrikkelijk bij en schaamt zich ervoor dat verpleging haar bed soms 2 keer per dag moet verschonen en dat zijzelf luierbroekjes moet dragen. Mijn moeder heeft ongeveer twee weken geleden 6 dagen in het ziekenhuis gelegen vanwegege een longontsteking, maar in het ziekenhuis had ze die erge incontinentie niet. Ze vertelde mij dat ze erover praatte met een andere bewoonster van het verzorgingshuis en die zei dat ze dezelfde klachten heeft, ook pas sinds een paar weken. Maar die mevrouw heeft niet in het ziekenhuis gelegen.

  Nu zat ik te denken komt het misschien doordat mijn moeder nu ineens met meerdere personen in 1 huis woont en dat ze zo meer bacteriën van anderen opvangt? Net zoals kinderen die voor het eerst naar school gaan ziek worden (en weerstand opbouwen) van de bacteriën van de andere kinderen?

  Want "mevrouw, het hoort bij de leeftijd" daar geloof ik niet in.

  Waar kan die enorme incontinentie vandaan komen?

  groet,

  Mootje

  Reageer
  #2

  De theorie van de bacteriën zie ik eerlijk gezegd niet zitten. Is er ook gekeken of ze een urineweginfectie heeft?
  Stressincontinentie zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

  Reageer
  #3

  Dat van die bacteriën was ook zo maar een ideetje van mij. Ik zit  als niet medisch onderlegd persoon ook me maar van alles af te vragen. Urineweg infectie dat ga ik navragen aan de verpleging, of ze dat al getest hebben. Moeder is af en toe behoorlijk vergeetachtig, die weet niet meer of dat al onderzocht is. Van stress incontinentie had ik nog nooit gehoord, ik ga er wat meer over opzoeken. bedankt voor de tip!

  groet,

  Mootje

  Reageer
  #4

  Ouderdomsvergeetachtigheid, beginnende dementie dus, kan ook een oorzaak zijn. En dan is het niet zo raar dat er gezegd wordt dat het "bij de leeftijd" hoort

  Reageer
Reageer op: Moeder ineens incontinent in verzorghuis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief