psychose? what to do?

  • #1

    ik ben nu 19, sinds mijn 18e ben ik beetje begonnen met het experimenteren van drugs. xtc, speed, mdma, truffels.. denk dat dit wel belangrijk is als achtergrond gegeven. Verder heb ik het soms moeilijk gehad in 'mijn jeugd' maar ik heb hier helemaal niks psychisch aan over gehouden maar ben er juist door gevormd tot wie ik ben nu en het heeft mij sterker gemaakt.

    Ik ben nu bezig met rijlessen en ik merk dat ik soms echt in een soort coma zit, gewoon compleet afgesnoert van de werkelijkheid, de 'nu'. Dit heeft echt al vaker iets te gevaarlijke situaties voort gebracht, ik heb al een keer moeten afrijden (dus ben al klaar met lessen/'leren'/kan prima rijden) en nog moet mijn docent soms hard op de rem trappen. Als hij dan dingen tegen mij zegt dan hoor ik dat hij praat maar het kan me gewoon niks schelen terwijl het me wel interesseert alleen ik ben niet sterk genoeg om uit die 'coma' te komen en me te concentreren op het rijden en op mijn leraar.
    Mijn zicht verandert dan ook in tunnelvisie (kan alleen voor me uit staren). Ik vind ook heel apart dat ik dit dus bewust meemaak want ik kan het niet helpen en ik kan hier ook niet uitkomen. Meestal blijft zo'n bui de hele dag door gaan en pas als ik echt actief iets ga doen (dansen, sporten) dan kom ik wat losser. Ik word hier ook mee wakker, dat ik al weet dat ik beter in bed kan blijven liggen.
    Ik heb 1x zo heel actief in bed gedaan met opstaan, met mijn hoofd schudden en onder de koude douche om me goed wakker te maken en dit leek wel een beetje te helpen.

    ja beetje veel informatie maar ik weet niet wat ik hier mee moet...weet niet hoe serieus dit is.
    Het gebeurt me opmerkelijk vaak in verhouding tot 'vroeger' toen ik dit niet kende.

    Reageer
    #2

    Klaarblijkelijk heb je zoveel gebruikt dat je zomaar ineens 'stoned' kan worden. Dit is een bekend verschijnsel bij langdurig gebruik. Ik vind dit zorgelijke symptomen. Ben je inmiddels gestopt met het gebruik van drugs? Besef dat als je aan het verkeer deelneemt en je brengt schade of letsel aan anderen toe, je hiervoor niet verzekerd bent. Als je verslaafd bent, zoek dan hulp bij een drugskliniek. Is dit een antwoord op jouw vraag?

    Reageer
    #3

    Zoals ik al zeg is mijn drugs gebruik in een experimenteerfase,
    om de 4 maanden (ongeveer he, om duidelijk te maken dat het zeker niet wekelijks is) krijg ik iets op mijn schoot geworpen en dat gebruik ik dan op een veilige manier (veel vitamines en water, goed slapen, niet al te dol, geen combinaties etc) en daarna hoef ik weer even een tijdje niks. Ik weet niet welk antwoord ik zoek, ik gebruik helemaal niet intensief en langdurig drugs (eeh, eens in de week jointje met vrienden maar dat zie ik nou niet echt als iets heftigs en ik kan het prima missen) en ben ook niet zo makkelijk vatbaar voor verslavingen maar ik zal wel even opzoek gaan dan naar dat spontane 'stoned' worden, misschien dat ik dan meer antwoord vind want het is in principe wel een begrip die ik kan toepassen op mezelf. iig erg bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #4

    ik wilde nog een laatste afsluitende en concluderende reactie geven op dit topic, misschien als iemand die dit herkent terecht komt hier dat het weer iemand mogelijk verder helpt.

    Ik heb in de tussentijd iemand leren kennen die mij veel kan vertellen over drugs, hoe mensen er op reageren, wat drugs precies met je lichaam doet etc etc. Ik heb hem hier door mijn bovenstaande probleem uitgelegt en hij concludeerde al vrij snel dat het niet te linken valt aan drugs gebruik maar aan stress. En toen viel bij mij eigenlijk wel het kwartje, ik heb een vrij intensief jaar achter de rug en als ik er over na denk dan had ik deze 'trance' momenten op de meest soort gelijke momenten, zoals ik dus boven al zei tijdens het auto rijden. Mijn moeder is vroeger in slaap gevallen voor het stuur, door onduidelijke redenen, dit heeft nu wel vragen bij mij aangewakkert of ik wel een goede chauffeur zal kunnen zijn of dat er ook iets 'mis' is met mij. Door dit gepieker, deze stress die ik mezelf aanpraat, leg ik eigenlijk een soort mentale blokkade op die zich dus in een fysieke trance uit. Toen deze vriend mij dit zo voorlegde viel dus eigenlijk het kwartje en kan ik eindelijk deze onnodige stress achter me laten (deed ik namelijk onbewust) en zal daar mee ook mijn fysieke probleem mee worden opgelost, hoop ik

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    heb je een goede verluchting in je auto , in je kamer . blijf zowizo van de drugs af , raak geen drugs aan . het leeven is zonder drugs 100% beter , met drugs 100% slechter . blijf al van de drugs af , verlucht een beetje beter , eet goet , dan gaat je psychotise toestand mischin over .

    Reageer
    #7

    Experimenteerfase, wat een onzin. Ga gewoon sporten!

    Reageer
    #8

    Er bestaat geen experimenteerfase en ook geen veilig gebruik van drugs. En diegene die je hebt leren kennen en zoveel van drugs weet te vertellen en vervolgens ontkent dat je problemen door drugs komen is vast en zeker een gebruiker en verslaafd. Dan zijn dat logische reacties.

    Ik kan je verzekeren dat je afhankelijk van wat je hebt gebruikt, er wel degelijk psychische klachten en psychoses over kunt houden.

    Ik adviseer je om toch meer eens naar je huisarts te gaan en dit te bespreken.
    Ik weet dat ik het waarschijnlijk tegen dovemansoren zeg: blijf er van af!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Precies, kan me alleen maar aansluiten bij Tandor!

    Reageer
Reageer op: psychose? what to do?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief