zware gemoedsstoornissen

 • #1

  Hallo,
  Ik ben een jongen van 19 jaar en ik heb het laatste jaar 'last' van gemoedsstoornissen. Mischien maken deze gewoon deel uit van mijn persoonlijkheid, of zijn het helemaal geen gemoedsstoornissen maar tijdelijke emotionele grillen, maar toch zou ik er iets meer informatie over willen weten.

  Wat ik met die gemoedstoornissen bedoel; ik ben heel grillig qua humeur. Zowiso. Maar ook heel erg beïnvloedbaar door externe en interne factoren. Een verkeerde opmerking/omgeving/gedachte stuurt mijn gemoed constant helemaal door elkaar en als resultaat heb ik verschillende ups en downs per dag. Soms al wat zwaarder dan normaal.
  Mijn gezinssituatie is verre van stabiel, en ik heb overlaatst ook wat andere problemen gehad (met een vriendin). Mischien heeft dat er wat mee te maken. Mijn familie is ook altijd vatbaar geweest voor depressies...
  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik depressief, of manisch depressief ben. Daarvoor zijn die ups en downs denk ik te kort, maar mischien dat iemand mij kan helpen met wat informatie?

  mvg
  Tom

  Reactie
  #2

  niemand een reactie? mischien geef ik iets te weinig informatie?

  Reactie

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Somberheid en depressieve klachten? Wat te doen?

  Somberheid en depressieve klachten? Wat te doen?

  Sombere gevoelens maken je lusteloos en vermoeid Het hebben van depressieve klachten kan je leven behoorlijk belemmeren. Je hebt last... Lees verder
  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: zware gemoedsstoornissen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief