Ervaar zelf een depressie

  • #1

    Hoe is het om als oudere in een depressie te zitten? Op de website van de Haagse ggz-instelling Parnassia kan iedereen dat nu zelf ervaren.
    Ervaar een depressie op de website van Parnassia

    Door middel van video’s en interviews met patiënten en hulpverleners wordt de bezoeker van de website duidelijk gemaakt hoe het voelt als een oudere te maken krijgt met depressieve klachten en hoe hij hiervan af geholpen kan worden.

    De ggz wordt nog te veel ervaren als een ‘black box’. Parnassia wil dat imago doorbreken door op haar website via belevingspagina’s te laten zien welke symptomen bij welke aandoeningen horen, wat het betekent om daar last van te hebben en hoe je er van af kan komen.

    http://www.parnassia.nl/experience-depressie-bij-ouderen

    Reageer
    #2

    Online cursus Kleur je Leven helpt ruim 3.000 mensen om te gaan met depressieve gevoelens

    Ruim 3.000 mensen met depressieve gevoelens hebben afgelopen jaar de online cursus Kleur je Leven van het Trimbos-instituut gevolgd.

    Ruim 70% van de deelnemers geeft aan baat bij de cursus te hebben gehad, en daardoor beter te kunnen omgaan met hun somberheid.

    Zij bevelen de cursus dan ook van harte aan bij mensen die regelmatig lijden aan sombere gevoelens.

    http://www.trimbos.nl/default23945.html?back=97&date=1

    Reageer
Reageer op: Ervaar zelf een depressie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief