• #1

  Beste,

  Ik heb al jaren last van een angststoornis, wel gaat dit de afgelopen jaren goed. Met wat zware tussenposes. Zoals nu heb ik net mn diploma gehaald en veel gewerkt en heb ik opeens last van veel lichamelijke klachten. Zweten, moeite om dingen buitenshuis te doen, en een gekke tik in mn hals waarbij mn in de voorkant van mn hals t op en neer gaat. Ik krijg geen paniekaanvallen maar ervaar enkel deze lichamelijke symptomen. Is er iets waardoor ik dit kan verhelpen? Of een stuk te verminderen.

  Gr

  Reageer
  #2

  Het zal toch een uiting zijn van de stress/spanningen en wellicht hyperventilatie.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Jouw score uit de Hyperventilatietest was 53

  De antwoorden die je gegeven hebt, laten zien dat er een aanwijzing is voor hyperventilatie en daarmee voor een tekort aan CO2.

  dit kwam er uit de test.

  Die trek/tik in mn hals kan dat dan komen doordat ik verkeerd adem en er veel spannings staat op mn nek/halsspieren? Ben er een keer mee naar de dokter geweest vorig jaar en die kon me niet veel helpen ermee

  Reageer
  #4

  Met die score is het dus wel duidelijk waar je klachten vandaan komen. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reageer
Reageer op: Vraag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief