voorhuid vast aan mijn eikel ? plus te strak

 • #1

  hallo,

  ik ben (pas net) 15, ik ben niet zo groot en ben met alles in de pubertijd al laat, ik heb een probleem .
  mijn voorhuid zit vast aan mij eikel , hij zit vast tot net iets boven mij eikelrand . nu is het me gelukt om op 1 plek tot over de eikelrand te komen (want dat zit nu los) maar nu blijkt dat onder mijn eikelrand allemaal witte stukjes zitten ? dit heeft niet te maken met hygiëne want ik douche 2 maal per dag . kan iemand mij helpen hoe mijn voorhuid van mijn penis afkomt ?

  Reactie
  #2

  toevoeging: als ik probeer mijn voorhuid naar achter te doen , wat dus niet kan omdat de voorhuid vast zit aan de eikel , dan gaat mijn eikel helemaal naar voren wijzen, het ziet er niet uit en is heel schamend, ikhooop op hulp , moet ik misschien een foto erbij plaatsen?

  Reactie
  #3

  Hai, zoals jij het beschrijft, is je voorhuid verkleefd aan de eikel. Je hebt verschillende opties want je bent nog jong:

  Optie 1: ga naar de huisarts en vraag om een crème die helpt de voorhuid 'losser' te maken, zodat die loskomt van de eikel. Advies: weken in bad en steeds de huid iets verder naar achter trekken, maar niets forceren. Anders loop je risico op een 'Spaanse Kraag':
  Indien de voorhuid wel in normale toestand van de penis kan worden geschoven, maar niet in erectie, dan spreekt men van relatieve voorhuidsvernauwing. Krijgt men in zo'n geval met een ontblote eikel een erectie, dan kan de bloedtoevoer worden afgesneden. Dit noemt men een "Spaanse kraag".
  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fimosis

  Optie 2: ga naar de huisarts en zeg hem wat de maat van je penis in slappe toestand is en wat de maat in erectie is. Dan kun je eventueel een halve besnijdenis overwegen.

  Optie 3: ga naar je huisarts en vraag een hele (strakke) besnijdenis aan. Verdiep je wel eerst in dit onderwerp.

  Hoe is het met je toompje gesteld?
  Groet Emma

  Reactie
  #4

  Lees meer vragen en antwoorden over verkleving van de voorhuid:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=Verkleving+voorhuid&sa=zoeken

  Reactie
  #5

  Beste 15 jaar,
  Emma geeft de juiste tips. Ga even naar de huisarts.
  Over de witte stukjes:
  Dit heet smegma. En heeft wel met hygiene te maken maar niet door jou schuld. Omdat je voorhuid niet helemaal naar achteren kan, kun je dus ook niet goed onder de hele eikelrand schoonmaken.

  Reactie
  #6

  Sorry , maar jullie begrijpen het verkeerd , mijn voorhuid is niet te strak of iets dergelijks , hij zit gewoon vast aan de eikel , m'n voorhuid komt niet over die eikelrand heen ??

  Reactie
  #7

  Maar dat is toch wat Emma schreef? Je voorhuid is aan de eikel verkleefd. Misschien is het mogelijk om een foto te plaatsen? Dat maakt het wat duidelijker.

  Reactie
  #8

  Ok, ik ben geen man maar heb voldoende penissen en eikels gezien... En dit is jouw zin:
  "mijn voorhuid zit vast aan mij eikel , hij zit vast tot net iets boven mij eikelrand.".

  Dus verkleefd, of ben ik nu gek?

  Weet je wat voorhuid betekent?
  Weet je wat toompje betekent?
  Weet je wat Plekjes van Fordyce zijn?
  Weet je wat PPP betekent?

  Groetjes Emma

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste 15jaar, ga even naar je huisarts, zie alle tips hierboven.
  Hij/zij kan de rest simpel losmaken van je eikel.
  Je bent al een eind gekomen [een gedeelte al losmaken], de HA doet de verkleefde rest even.

  Het overige is al genoemd. Blijf niet doormodderen. Je smegma moet (daarna) je kunnen verwijderen/wassen.

  Succes met alles.

  Reactie
  #10

  Hoi, ik heb precies hetzelfde probleem. Ook met dat te laat in de pubertijd. En met mijn penis heb ik ook hetzelfde. Grt

  Reactie
  #11

  dag jongeman. ik heb precies hetzelfde probleem gehad toen ik een jaar of 14/15 was. ik ben nu 18. ik snap wat je bedoeld. rond om de eikel rand lijkt je velletje wel te zijn "vast gegroeid" gelukkig is dat niet zo. ik ben toen der tijd met veel tegenzin naar de huisarts geweest en vertelde mij dat het gewoon vastgekleefd zat en dat vanzelf los zou laten. dat is gelukkig ook gebeurt, het heeft een maand of 2 geduurd, het ging heel geleidelijk, aan de rechter kant van de eikel liet het vel als eerste los van de rand. stukje bij beetje liet er dagelijks/wekelijks weer wat millimeters los totdat er nog een klein klein beetje vast zat, wat ik zo los trok 🙂 (niet geforceerd!). ik heb die tijd ook voorzichtig wat er aan getrokken onder de douche enzo (maar let wel: niet forceren!)

  deze reactie is misschien wat laat, omdat ik dit nu pas lees. maar misschien heb je er als nog wat aan

  Reactie
  #12

  Ik ben nu 16 en ik kan alleen de voorhuid over mn eikel doen als ie slap is, maar als ie stijf is lukt het niet als ik het probeer doet het ook een beetje pijn.

  Moet ik hiermee naar de huisarts? Zoja hoe moet ik dit aan me ouders vertellen

  Alvast bedankt

  Reactie
  #13

  Het lijkt er op dat je dus een vernauwing van de voorhuid hebt. Het is verstandig om daarmee naar de huisarts te gaan. Soms kan het simpel worden opgelost, maar dat is dan wel afhankelijk van hoe erg de vernauwing is. Je zult hier uiteindelijk alleen maar meer last van krijgen.

  Wat je ouders betreft:
  Praat er eerst met je vader over en vertel gewoon dat je denkt dat je een vernauwing van je voorhuid hebt. Dat is niet raar of vreemd. Ik neem aan dat je vader meteen snapt wat je bedoelt en je zal aanraden om naar de huisarts hiermee te gaan. Het is niets waar je je voor zou moeten schamen.

  Reactie
  #14

  Ik had dit ook toen ik 13 was (ben nu 14) maar er kwam bij mij dus ook een stukje huid los van mijn eikel. Dit klinkt nu misschien wat raar maar je moet er soms er wat aan vriemelen en zorgen dat de huid meer los laat, natuurlijk daarna goed je handen en penis wassen. Je moet niet te snel de huid eraf halen maar gewoon 1 keer in de 3 dagen er wat aan zitten en als het gaat ontsteken of het helpt niet dan raad ik aan wat emma zegt enzo. Maar de enige tip die ik dus voor je heb is vriemelen

  Reactie
  #15

  Beste mensen,

  Ik zit metbeen soortgelijke probleeim, bij mij lijkt het alsof 1 stuk van de 'binnenmuur' van mijn voorhuid binnen in mijn eikel vast zit (altijd gehad). btw ben 22

  Reactie
Reageer op: voorhuid vast aan mijn eikel ? plus te strak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief