Vragen over uitgevoerde circumcisie

 • #1

  Hoi,

  dinsdag heb ik mezelf laten besnijden in het ziekenhuis. Ik had phimosis en dit zorgde voor ongemak en pijn tijdens seks. Er was reeds in het verleden ook een eerdere poging gedaan om chirurgisch meer ruimte te creëren omdat ook mijn toompje te kort was. Deze ingreep heeft geholpen maar uiteindelijk niet genoeg.

  Maar dus, na lang overwegen is de ingreep uitgevoerd. De dokter heeft mooi werk geleverd: alles ziet er goed en gezond uit, netjes gesneden, mooi gehecht. Hij zei bij de controle 1 dag later, dat de zwelling goed meeviel en hij voor mijn leeftijd (33) meestal grotere zwellingen zag. Dus al bij al goed verlopen.

  Nu heb ik wat vragen over de nazorg.

  1. Om te beginnen moet ik dagelijks wassen (spoelen in douche) en nadien ontsmetten met iso betadine (10%). Ik lees op verschillende websites dat niet aan te raden is? Wat is jullie mening?
  2. Vervolgens heb ik ook een tube antibiotica oogzalf meegekregen (Terramycine) en deze moet ik 2x / dag op de hechtingen aanbrengen.

  Als ik online nazorg voor besnijdenis opzoek, dan lees ik heel uiteenlopende zaken. Sommige instanties adviseren gewoon spoelen en droog houden, anderen spreken over vochtig houden (deze zijn wel sterk in de minderheid). Maar antibiotica zalf smeren kom ik nergens tegen. Ook voelt het lichtjes contraproductief om de 'wonde' / hechtingen nat/vochtig/vettig (het is vettige zalf) te houden. Een wonde moet toch eerder droog zijn om toe te groeien? Of vergis ik me hier?

  Ik kan gerust wat raad of meningen gebruiken. Ik vertrouw in principe mijn dokter wel, hij heeft genoeg ervaring. Maar ik vraag het me ook af omdat het best veel werk is, en ook door het volgende probleempje:

  Er kwam deze ochtend, bij het spoelen/ontsmetten/insmeren met zalf, 1 van de hechtingen los. Dit komt natuurlijk deels omdat ik er voortdurend aan moet zitten met m'n vingers, om te zorgen dat de zalf overal goed verspreid zit. Gelukkig zijn er wel veel hechtingen (15-20 of zo) dus het is niet meteen een gapende opening. Maar toch maakt dit me wat ongerust. Wat als er nog volgen, doordat ik er zo vaak aan moet prutsen? Ik ben als de dood voor ontstekingen / complicaties die zouden volgen als de wonde open zou gaan voor het toe groeit. Ik heb hier foto's gezien in oude topics, waar ik ongetwijfeld nog nachtmerries van ga krijgen.

   

  Samengevat: eigenlijk gaat alles best goed maar voelt het constante nathouden van de wonde contraproductief aan, en ben ik bezorgd om de hechtingen die makkelijk los lijken te komen door het veelvuldige insmeren.

  Ik heb pas binnen 2 weken een opvolgafspraak en wil gewoon dat alles zo clean en snel mogelijk geneest, zonder complicaties.

  Wat denken jullie? Alvast bedankt voor jullie input.

   

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je toch het beste contact op kunt nemen met de chirurg/poli chirurgie. Constant nat houden van de wond is op zich wel wat vreemd. Maar kan zijn dat de chirurg daar een reden voor heeft. Die kan de vragen in ieder geval het beste beantwoorden

  Reageer
  #3

  Ik heb hem een mail gestuurd, telefonisch is hij nogal lastig bereikbaar (heeft raadplegingen op verschillende locaties rond de stad, op verschillende dagen). Heb ook geen direct nummer.

  Dus vermoedelijk pas ten vroegste begin volgende week een update van zijn kant. Geen ander advies of meningen hier?

  Reageer
  #4

  Er is ondertussen een 2de hechting los gekomen, naast de ene dat al open was. Nog steeds is het geen drama maar ik ben wel bang voor de rest van de hechtingen. Misschien moet ik even overschakelen naar enkel 'contactloos' ontsmetten (dagelijks iso betadine er over druppelen zonder aan te raken) en er van uit gaan dat de plek waar het open is gegaan wel dicht trekt als alles begint vast te groeien? Op de duur durf ik er amper nog aan komen...

  Reageer
  #5

  Neem maandag contact op met de chirurg/polikliniek

  Reageer
Reageer op: Vragen over uitgevoerde circumcisie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief