Plekje op penis. Soa (herpes/Syfilis) of huidkanker? Of wellicht niks ernstigs.

 • #1

  Beste beantwoorder,

  Sinds enkele dagen heb ik een plekje op de huid van mijn penis ondekt. Het is een beetje rood en er lijkt een soort korstje op te zitten. Onlangs, circa 4 weken geleden heb ik onveilige sex gehad. Ik heb geprobeerd een vergelijkbaar plekje te vinden op internet en daar kwamen de mogelijke antwoorden uit die ik in het onderwerp heb geplaatst. Ik hoop dat u mij meer duidelijkheid kunt geven. Alvast bedankt voor de moeite!

  Reageer
  #2

  Het kan een ontstoken haarzakje zijn geweest, maar ik helaas een zweer niet uitsluiten. Ik raad dus aan om toch maar even naar de huisarts te gaan. Die kan dat dan toch net iets beter bekijken dan aan de hand van de foto

  Reageer
  #3

  Bedank voor uw antwoord John!

  Ik zal maandag naar de huisarts gaan. En wat bedoeld u met zweer? Als in: met welke (geslachts)ziekte heeft dat te maken, of is het een op zichzelf staand iets?

   

  Reageer
  #4

  Syfilis

  Reageer
  #5

  Klopt het dat, als je zo’n zweertje ondekt en het syfilis blijkt te zijn, dat je dan dus in het eerste stadium zit en het nog goed te behandelen is/dat je er op tijd bij bent?

  En denkt u dat het nog iets anders kan zijn dan het haarzakje of een zweer? Of zal het een van deze twee zijn.

  Bedankt voor uw antwoorden John!

  Reageer
  #6

  Ik denk een van de twee waarbij ik de kans op het eerste (haarzakje) het grootst acht.
  En ja dat is zeker te behandelen als het onverhoopt toch syfilis zou zijn.

  Reageer
  #7

  Gelukkig dat het dan geen herpes of erger (peniskanker/huidkanker) zal zijn.
  ik ga gewoon uit van het goeie dan.

  bedankt en ik zal na de huisarts even een update geven. 🙏🏼

  Reageer
  #8

  Wat was het resultaat? Ik zit ook met zo'n bolletje.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij deze nog even een update.

  De plek werd na een aantal dagen niet erger. Na een dag of vier was het rode (korstachtige) verminderd en zat er daarbovenop nog een klein schilfertje. Dat ging er al af toen ik er een klein beetje aan trok. Een aantal dagen erna was de plek weg.

  Beste John, ik ga er nu vanuit dat het inderdaad een ontstoken haarzakje was. Denkt u dat het wellicht toch nog iets anders kan zijn geweest, zoals Syfilis of een plaveiselcarcinoom?

  Omdat het zo snel al verdween (donderdag ondekt, dinsdag al practisch verdwenen) ben ik niet langs de huisarts gegaan omdat er bijna niks meer te zien was.

  Reageer
  #10

  Een plaveiselcarnicoom... Hoe kom je daar nou op...
  Je maakt je om verschillende ernstige dingen zorgen, maar even naar de huisarts gaan Homaar.... dat ga je dus niet doen

  Reageer
  #11

  beste John,

   

  Ik vraag alleen advies aan u over afbeeldingen die op het internet overeenkomen met wat ik op mijn lijf zie. En dat ik dan het slechtste geval wil uitsluiten is van mijn kant misschien overdreven, maar u onderschat hoe waardevol het is dat mensen als u er de tijd voor nemen om dit te kunnen uitsluiten. Zéker als er een aantal dagen geen mogelijkheid is om een huisarts te bezoeken. Op het moment dat ik naar de huisarts kon, was er gewoon niks meer te zien en daarom ben ik toen niet gegaan.

   

  Het feit dat drie van mijn naaste familieleden kanker hebben gehad, heeft er denk ik mee te maken dat ik mij daar de laatste tijd bovengemiddeld zorgen om maak.. Ik heb inmiddels wel een soa test bij de huisarts gedaan, die negatief was.

   

  nogmaals dank voor uw tijd en reactie.

  Reageer
  #12

  Je gedachten worden toch vooral door angst geleid.  Zoals ik al schreef:  Een ontstoken haarzakje of talgkliertje. Maar meer ook niet

  Reageer
Reageer op: Plekje op penis. Soa (herpes/Syfilis) of huidkanker? Of wellicht niks ernstigs.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief