Pijn lies / bal

 • #1

  Enkel weken geleden heb ik een trauma/verrekking opgelopen in de rechter lies/bal regio.

  Door veel te lang met mijn benen gekruist te zitten aan bureau... Ik zit met mijn benen over elkaar, als het ware op mijn teelbal, de zaadleider en alles wat daarbij hoort komt dan onder spanning te staan.

  De bal vastnemen en er continue aan trekken zou hetzelfde teweeg brengen. Dit om te illustreren.

  Nu, in het verleden heb ik zo nog episodes gehad. Weet dat ik moet oppassen met die houding. Echter nu is het al veel te lang bezig en de pijn is sommige dagen te erg om normaal te functioneren.

  Mijn eerste vraag, wat kan er beschadigd zijn? Ik dacht aan het inguinal canal.

  Tweede vraag, want heb geen zin om door medische molen van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Wie kan me hier best helpen? En wat voor beeldvorming zou nodig zijn om een trauma/scheur/hernia rond het inguinal canal vast te kunnen stellen? (Ik heb echt het gevoel dat het daar zit, alleszins tussenin de bal en inwendige buik.

  Sportarts (hoog aangeschreven, traint topsporters) of kinesist (met ongelooflijke kennis van het lichaam)

  Bedankt

  Reageer
  #2

  Ik zou naar de sportarts gaan.Die kan ook verdere beeldvorming aanvragen, indien noodzakelijk. Wat voor beeldvorming lijkt mij door de arts zelf te bepalen na een eerste onderzoek

  Reageer
  #3

  je loopt geen liesbreuk op door gekruist met de benen te zitten. Ga hiermee naar een uroloog die aanvullend een echo kunnen maken

  Reageer
  #4

  Ik ben er 99% zeker van dat dit geen urologisch probleem is.

  Even wat voorgeschiedenis. Ergens in het gebied is 20 jaar geleden een probleem ontstaan door overmatig sporten. Iets was toen overbelast / gescheurd, weet ik veel. Dit is toen heel langzaam hersteld. Probleem weg.

  Jaren nadien veranderd van werk naar een zittend beroep. Ik slaag er in mijn benen zo te kruisen dat mijn bal onder mijn bil komt te zitten. De kruiselingse houding zorgt er voor dat ik een vrij grote trekkracht uitoefen op de zaadleider. (Ik noem het even zaadleider, maar bedoel hiermee heel de streng van bloedvaten, zaadleider, en weet ik wat nog)

  Destijds door de zithouding regelmatig last. Ik voel het aankomen dat ik het trigger door een te lange verkeerde houding. Tijdig goed gaan zitten voorkomt een nieuwe episode van pijn.

  In de afgelopen 20 jaar een keer of 3 a 4 toch te lang verkeerd gezeten met het gevolg van weken/maanden problemen.

  De problemen waren jaren op een niveau van pakweg 0,5 op 10. Echter enige weken geleden had ik "prijs" en zit nu weer in een erge periode...

  Laat me de vraag anders stellen:
  Wat kan er beschadigd geraken wanneer je gedurende uren aan een stuk met een grote kracht trekt aan een teelbal? (Klink gek, maar zo is het gewoon)

  De pijn zit in mijn onderbuik, de bal zelf is niks mis mee en niet gevoelig. De pijn kan wel uitstralen naar de bal, het lijkt dan of het de bal is, maar na beraden en controle is dat helemaal niet de plek waar de pijn van komt.

  De pijn zit veel hoger, beschrijft zich best als de scherpe pijn die men kan voelen bij bvb. Een stijve nek, op het moment dat je een verkeerde beweging maakt. Maar dan in mijn onderbuik, rechts.

  Na een nacht rust is 's morgens de pijn weg. Probleem komt terug door te lopen, wandelen, bewegen. Tegen de avond is hij het ergste. Rust op de bank, broek uit, zodat de regio waar m'n broeksriem zit minder belast wordt brengt op korte tijd verlichting... Een uurtje verder is er meestal geen probleem meer...

  Huidige episode werd opnieuw getriggerd door verkeerde zithouding aan bureau.

  Het is iets met pezen, spieren, weefsel, aanhechting... In de lijn van de zaadstreng. Daarom dat ik begon over het inguinal canal. Echter niet aan de kant van het scrotum, maar hoger en dieper in de onderbuik, andere kant van het inguinal canal m.i.

  Ik wil de structuren in dat gebied beter begrijpen, en zoek een verklaring, met als uitgangspunt, urenlang hard trekken aan de zaadstreng. Waar heeft dit invloed op, en wat zou er kunnen beschadigd zijn?

  Reageer
  #5

  Het lijkt toch een probleem van je bijbal te zijn. Daar is dan de uroloog voor.

  Reageer
  #6

  Dit begrijp ik niet, ik heb geen pijn aan de bal/bijbal... De pijn zit hoger, boven het schaambeen, rechts.

  Reageer
  #7

  Maar de klachten ontstaan door het klem zetten van een bal en bijbal.. Maar ook voor de zaadleider of de urineleider e.d. is de uroloog

  Reageer
  #8

  Net overleg gehad met (sport) arts (telefonisch)

  Iets wat ik niet vermeld had in mijn tekst hierboven. De allereerste episode van pijn/problemen zijn jaren geleden ontstaan na intensief sporten. Destijds is er waarschijnlijk iets beschadigd geraakt in de lies regio.

  Nu... Vermoeden (want er is nog geen echt onderzoek gedaan) is een soort sluimerende "sport hernia" die getriggerd zou kunnen worden op een zwakke plek in lies door de verkeerde zit houding maar parrallel ook door zwaar werk in de bouwsector die ook steeds stress zet op de plek.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dan zal dat onderzocht moeten worden

  Reageer
Reageer op: Pijn lies / bal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief