pijnlijke bijbal

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een probleem en ben een beetje ten einde raad. Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen of misschien dat iemand mijn klachten herkend.

  Ik sinds 6 weken geleden last van mijn linker bijbal het begon allemaal als volgt:

  op een gegeven moment zat ik met mijn vrouw film te kijken en kreeg ik krampen in mijn darmen zowel links als rechts. dit versrpong een paar dagen lang naar rechts. Eerst dacht ik dat ik een blinde darm ontsteking had wat niet zo bleek te zijn. na twee weken last te hebben gehad van mijn darmen krampen links rechts. Begon ik last van mijn linker lies te krijgen ik kreeg hier pijn wat soms doortrok richting mijn onderbeen. Deze pijn was meer zeurend. Na ongeveer een week merkte ik dat ik heel soms een pijnlijke linker testikel had. Deze pijn was er in het begin heel soms en maar dermate de dagen vorderde was het er steeds vaker en langer. Ik had er vooral last wanneer ik zat. Op een gegeven moment het ik een echo laten maken in het ziekenhuis en hieruit kwam dat links iets meer vocht zat dan rechts en dat ik mijn bal wel kon voelen doordat het links ietsje dikker was. Volgens de huisarts en de radioloog niets schokkends. Dus ik probeerde hier dan ook verder geen aandacht meer aan te schenken. Totdat ik ook last van mijn onderbuik begon te krijgen en dan bedoel ik dat de pijn vanuit mijn linker testikel doordtrok naar mijn onderbuik ook had ik soms rugpijn. Na ongeveer 4 weken kreeg ik steeds meer last van mijn linkerbal en voelde ik zelf ook dat mijn zaadleider dikker was dan de rechter. Verder voelde ik onder mijn testikel dat het stukje bijbal aldaar ook dikker was dan rechts. Hierop heb ik weer een echo laten maken door een radioloog. Deze stelde mij na de echo weer gerust door te constateren dat er wat vocht bij mijn bijbal en stelde dat het geen tumor was maar een bijbal ontsteking. Verder trof hij ook nog een kleine cyste bij mijn bijbal aan maar dit mocht geen naam hebben.

  Vervolgens belde ik de volgende dag met de huisarts om het resultaat met hem te bespreken en dat ik een antibiotica kuur nodig had ivm een bijbal ontsteking. na een uur werd ik terug gebeld door de huisarts en deze had de radioloog gesproken en nu had ik dus helemaal geen bijbalontsteking volgens hen maar is er alleen een cyste aangetroffen en wat vocht niets schokkends volgens hen. De huisarts ga aan dat mijn klachten niet passen bij het beeld van beide echos.

  Nu snapt u het al ik ben ten einde raad. Ik ben vervolgens doorverwezen naar een uroloog welke pas over twee weken plek heeft en ik op ben van de zenuwen. Ik ben enorm bang dat ik een bijbaltumor heb. En dat ik de enige ben die haast probeer te maken omdat ik niet te laat wil zijn hiermee.

  Ik heb nu iedere dag pijn in mijn linkerbijbal voel de hele dag mijn testikel rollen en heb idere dag veelal pijn mijn onderbuik vanuit mijn balzak. de pijnen die ik in mijn linker bijbal heb zijn verschillend de ene keer voel het zeurend branderig aan de andere keer doet het pijn

  Ik hoop dat iemand hier iets van herkend en mij op weg kan helpen.

  Groet,

  Wezz84

  Reageer
  #2

  Een bijbaltumor zou toch wel heel uitzonderlijk zijn. denk ook niet dat het aan de orde is. Een bijbalontsteking zou wel kunnen of een hydrocele. Maar dat is dan toch iets voor de uroloog

  Reageer
  #3

  Hoi John,

  Dank voor je snelle reactie. Kunt u mij uitleggen waarom een bijbal tumor in deze heel uitzonderlijk zou zijn? Dit omdat ik over bijbaltumor op internet vrij weinig kan vinden. U spreekt over dat het een bijbalontsteking of een hydroclele zou kunnen zijn. Maar mijn huisarts wilde mij geen antibiotica geven omdat hij zegt dat het geen bijbalontsteking is maar over een hydrocele werd gesproken door de radioloog. Mijn huisarts zegt dat mijn klachten niet door een hydrocele kunnen komen. Ik ben in de stress geraakt omdat de radioloog na het bekijken van mijn skrotum tegen mij had gezegd dat hij juist wel uit ging van een bijbalontsteking. Een dag later is hij daar kennelijk bij de huisarts op terug gekomen terwijl hij er bij mij een dag eerder stellig van overtuigd was.

  Snapt u waar mijn onzekerheid in zit. Zeker omdat de klachten in 6 weken tijd toenemen en twee echo's mij niets hebben opgeleverd. Dit terwijl klachten met de week toe nemen. Zou u mij kunnen vertellen hoe betrouwbaar een echografie is?

  Als laatste wil ik u vragen is twee weken wachttijd voor de uroloog in mijn situatie een goede of moet ik kijken of ik in een ander ziekenhuis sneller terecht zou kunnen.

  Ik hoop niet dat ik te lastig ben maar ik kan nergens terecht met zulke vragen.

  Reageer
  #4

  De klachten passen volgens mij wel bij een bijbalontsteking en ook bij een hydrocele. Ik snap niet zo goed hoe de huisarts dat dan beoordeelt.

  "Een dag later is hij daar kennelijk bij de huisarts op terug gekomen terwijl hij er bij mij een dag eerder stellig van overtuigd was." De vraag is, of dat ook werkelijk zo is.

  Een tumor in de bijbal komt eigenlijk niet voor. Die zie je dan toch meer in de teelballen. De echo's zijn wel betrouwbaar hoor. Het is een vervelende klacht, maar ernstig zal het niet zijn. Dus zou je in principe 2 weken kunnen wachten. Maar dat hangt dan toch vooral van de klachten af die je hebt. Als dat voor jou niet vol te houden is, moet je idd kijken of je ergens eerder een afspraak zou kunnen krijgen.

  Reageer
  #5

  Ik begrijp ook niet hoe het nu precies zit voor de huisarts. Ik denk dat ik morgen toch nog langs de huisarts ga dit omdat ik de huisarts telefonisch had gesproken en ik het nu toch fijn vind om te weten waarom hij nu tot deze conclusie komt.

  Zeker omdat de radioloog aan het einde van de echo uit zich zelf zij dat ik me niet druk hoefde te maken en dat het om een bijbal ontsteking ging. Ik heb dit gewoon aangehoord zeg maar. Hij zei ook uit zich zelf dat deze uitslag naar de huisarts zou gaan en dat ik de volgende dag zou kunnen bellen voor een antibiotica. Dus zo gezegd zo gedaan en de uitslag van het telefoon gesprek die kennen we nu ;D

  Maar als ik op google op hydrocele zoek kom ik nergens tegen dat onder buikpijn ook een van de symptomen kan zijn. Ik lees continu dat een hydrocele nagenoeg geen klachten geeft. Vandaar mijn vraag waarom u denkt aan een hydrocele.

  Reageer
  #6

  kreeg ik steeds meer last van mijn linkerbal en voelde ik zelf ook dat mijn zaadleider dikker was dan de rechter. Verder voelde ik onder mijn testikel dat het stukje bijbal aldaar ook dikker was dan rechts.

  Deze stelde mij na de echo weer gerust door te constateren dat er wat vocht bij mijn bijbal en stelde dat het geen tumor was maar een bijbal ontsteking. Verder trof hij ook nog een kleine cyste bij mijn bijbal aan maar dit mocht geen naam hebben

  Dat zijn dus de dingen waarom ik denk dat een hydrocele mogelijk zou kunnen zijn.

  Reageer
Reageer op: pijnlijke bijbal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief