Vraag over de voorhuid

 • #1

  Hallo, ik heb wat rond gelezen op het forum hier. Allereerst wil ik zeggen dat ik toch een soort van opluchting voel dat ik niet de enige ben die -in stijve stand- de voorhuid niet over de eikel krijgt. In slappe toestand lukt dit wel heel gemakkelijk.
  Ik zag al wat oefeningen voor het oprekken die ik zeker zal proberen.

  Nu heb ik alleen toch nog een vraag. Mijn eikel is echt extreem gevoelig..misschien omdat ik pas op latere leeftijd (pubertijd) leerde dat je voorhuid naar achteren kan. Hij is dusdanig gevoelig dat ik bij elke aanraking zowat tegen het plafond spring.
  Tijdens het pijpen meestal weinig probleem zolang mijn vriendin genoeg spuug gebruikt maar als haar hand mijn eikel raakt moet ik m'n best doen het niet uit te schreeuwen. Slijt dit als mijn voorhuid eenmaal soepeler is en mijn eikel meer in aanraking komt met dingen? Wordt het gevoellozer zeg maar?

  Thanx voor alle toekomstige reacties
  Echt fijn dat er een forum is als dit 🙂

  Reactie
  #2

  De huid van de eikel is slijmvlies en is voorzien van veel zenuwuiteinden waardoor het erg gevoelig is. Zoalng de glans beschermd blijft door de voorhuid zal hij gevoelig blijven.

  Sommige mannen laten zich hierom besnijden, zodat er een dun laagje eelt op de eikel komt en ddus minder gevoelig wordt, zodat ze langer kunnen vrijen zonder klaar te komen.

  je klachten zijn dus eigenlijk heel normaal, en niets om je zorgen over te maken.

  Reactie
  #3

  Dank je wel voor je reactie 🙂

  Reactie
  #4

  De voorhuid is in normale omstandigheden zeer elastisch en kan dan dus gemakkelijk over de eikel gehaald worden.

  Een voorhuid die niet gemakkelijk kan worden teruggetrokken en dus te nauw is, wordt fimose genoemd, dit is vaak het geval bij jonge jongens. Dit kan worden gecorrigeerd door de voorhuid op te rekken of bijvoorbeeld door een circumcisie, het kan namelijk infecties veroorzaken. Als gevolg van infecties kan de voorhuid zelfs zoveel nauwer worden dat het moeilijkheden veroorzaakt bij het urineren.

  Als het intrekken van de voorhuid niet mogelijk is, kan de eikel onder de voorhuid (preputium) niet kan worden gereinigd en kan er zich smegma ophopen, waardoor er dus weer meer infecties kunnen ontstaan en de voorhuid weer nauwer wordt.

  Tijdens een erectie komt de eikel de eikel dus normaal gesproken bloot te liggen en indien dat niet mogelijk is, kan een erectie dus pijnlijk zijn.

  Reactie
Reageer op: Vraag over de voorhuid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief