Problemen met voorhuid Problemen met voorhuid - Medische Forum - Dokter.nl

Problemen met voorhuid

 • #1

  Hoi, ik ben een jongen van 15 jaar..
  Ik zit op het moment in de groei, en ik heb een paar vragen over mijn voorhuid etc. omdat ik daar de laatste tijd nogal onzeker over ben..

  Ik had een lange tijd een erg lange voorhuid, en alleen in erectie kon ik een stukje van mijn eikel zien. Toen kwam ik erachter dat deze aandoening ''Phimosis'' heet, en dat je gewoon met masturbatie en oefenen (De voorhuid steeds verder naar achter te doen) dit kunt helen.
  Na ongeveer 2 weken is dit me gelukt, al kan ik in erectie mijn voorhuid nog niet helemaal over mijn eikel krijgen, maar dat lukt nog wel.
  Als mijn penis normaal is, kan ik hem wel over mijn eikel krijgen..

  Alleen heb ik nu een aantal problemen:

  1. Mijn eikel is zéér gevoelig, als ik hem aanraak, doet het pijn en gaat hij zeg maar gelijk ''terug'' in mijn voorhuid. Ik heb wel gehoord dat als ik mijn eikel meer aan zou raken, het over zou gaan, aangezien mijn eikel nog nooit eerder bloot is geweest. Ik kreeg het advies met een beetje olijfolie er overheen te wrijven.

  2. Ik heb last van smegma, maar dit is erg moeilijk te verwijderen voor mij, doordat mij eikel zo gevoelig is. Sommig smegma gaat wel weg, als ik gewoon in bad zit.

  3. Hier maak ik me het meest druk om.. Aan de onderkant van mijn eikel, zie ik een donkerrood stukje huid dat vast zit een mijn voorhuid, waardoor ik deze niet helemaal onder mijn eikel kan krijgen. Ik hoorde dat niet niet zo'n heel erg groot probleem hoeft te zijn.
  -MAAR- Ik heb aan de bovenkant van mijn eikel, een beetje onderaan, heel erg pijn als ik mijn voorhuid onder mijn eikel wil krijgen, bij bijvoorbeeld masturberen. Dit komt omdat ik een stuk voorhuid, van zeg maar onder de voorhuid die ik zie, vast zit aan mijn eikel. Ik schuif mijn voorhuid dus eigenlijk over mijn voorhuid. Onder dit stuk voorhuid dat vast dit aan mijn eikel, is het heel erg wit. Ik heb zo'n vermoeden dat het vast zit door smegma..

  Ik weet niet hoe dit allemaal komt, en ik zou heel erg graag hulp willen..!

  Alvast bedankt.

  p.s.
  Mijn penis is voor mijn leeftijd ook behoorlijk klein.. Slap is hij zo'n 3/4 CM, en in erectie ongeveer 8/9.. Naar mijn mening is dit erg klein, maar daar maak ik me niet al te druk om, al zou ik wel graag willen weten of dit er iets mee te maken kan hebben..

  Reageer
  #2

  Dat stukje huid heet je "toompje". Bij jongens die niet zijn besneden is de eikel omgeven door de zogenaamde voorhuid. De voorhuid is een huidplooi die dient ter bescherming van de dan nog zeer gevoelige vochtige eikel. De voorhuid is met het frenulum, het zogenaamde "toompje", aan de binnenzijde verbonden aan de huid van de penis en vormt daarmee een verbinding tussen eikel en penis.

  Bij onbesneden jongens verdient het aanbeveling om regelmatig bij het douchen de voorhuid over de eikel naar achteren te bewegen. Door deze oefening zal een besnijdenis, een handeling waarbij een gedeelte van de voorhuid wordt afgesneden, doorgaans niet meer nodig zijn wanneer deze op medische gronden dient te worden uitgevoerd. Het terugtrekken van de voorhuid dient met de nodige voorzichtigheid te geschieden, daar de voorhuid in het begin strak gespannen over de eikel kan zijn. In het begin kan deze handeling pijnlijk zijn en dient met de nodige voorzichtigheid de eikel te worden beroerd. De eikel is enorm gevoelig, bij aanraking kan daardoor ook seksuele opwinding worden veroorzaakt, hetgeen tot een erectie leidt. De eikel speelt dan ook een belangrijke rol bij masturbatie door mannen.

  Door regelmatige oefening wordt de voorhuid opgerekt en kan deze probleemloos naar achteren worden geschoven. Op deze wijze wordt de eikel ontbloot en kan deze worden gereinigd. Aan de onderzijde van de eikel bevinden zich zogenaamde smegma klieren die tot functie hebben om de eikel te voorzien van een natuurlijke, onwelriekende huidlotion. Wordt de eikel niet regelmatig gereinigd, dan bestaat de kans op irritatie en ontsteking van de eikelhuid. Ook bestaat de kans op bacteriële besmetting bij seksueel contact wanneer dit gebeurt met een "onverzorgde" eikel. Wordt de nog strakke voorhuid niet teruggeschoven dan zal de eikel opdrogen en minder gevoelig worden. De strakke voorhuid zal enige dagen geïrriteerd aanvoelen en rood/paarsachtig zwellen. Dit ongemak zal na enige dagen verdwijnen, de voorhuid bedekt de eikel nu op een comfortabele wijze.

  Reageer
  #3
  Reageer
  #5

  Heey,

  Ik heb hetzelfde en ik ga je uitleggen wat je hiertegen kunt doen:

  Je kunt je penis minder gevoelig maken, door afentoe je voorhuid wat te laten zakken en zo in je onderbroek te doen. Dit doet (een tijdje) pijn, maar het helpt wel, want na een tijd komt er een soort eeltlaagje op en die zorgt ervoor dat het mindergevoelig wordt. Ook helpt koude of lauwe thee, want daar zit een stofje in waardoor de eeltlaag sterker wordt.

  Hopelijk heb je er wat aan en anders vraag je het maar!

  Julian

  Reageer
  #6

  Hallo ik ben ook een jongen van 15 jaar,

  vanmiddag zat ik mezelf te masturberen maar het ging mis, er was opeens allemaal bloed en ik wist niet waar het vandaan kwam. uiteindelijk kwam ik erachter dat er een scheurtje tussen de verbinding tussen de eikel en de voorhuid zat.

  Mijn vraag is: wat moet ik doen?

  Reageer
  #7

  Ik denk dat je er verstandig aan doet om even naar de huisarts(enpost) te gaan. Ik kan zo natuurlijk niet beoordelen waar het scheurtje precies zit en hoe groot het is. De arts kan je een zalf voorschrijven die een antibacteriële werking heeft om infecties te voorkomen.

  Reageer
  #8

  Hallo,
  ik ben 25 en heb ongeveer hetzelfde aan de hand wat <span class="bbp-reply-post-author">Anoniem15 heeft.</span>

  Ik had altijd verstaan in mijn jeugd en tot nu toe (twee maanden geleden ongeveer) dat ik de voorhuid eventjes moest voorschuiven en niet volledig over de eikel.
  Ongeveer twee maanden terug, had eindelijk door dat elijk Spaanse Kraag/strakke voorhuid bezit. Dit ondekte ik omdat ik de voorhuid in volledig erect toestand over de eikel heen kreeg. Nu ben ik eigenlijk aan het doen, wat ik jaren geleden zowat al had moeten doen en dat is de voorhuid steeds optrekken in platte toestand.
  Ik merk nu wat voortgang en zie de voorhuid steeds losser komen van de eikel, op bepaalde stukken zelfs kan de voorhuid volledig over de eikel doorschuiven, maar op sommige plekken juist niet. Op het punt dat ik de voorhuid het verste terug kan trekken, zie ik soort van wit.
  Ik weet dat dit smegma is en ik probeerde een paar keer op te lossen in olijfolie, en de dag erna (meestal in de morgen) probeer ik even de douche kap op de volledige eikel te concentreren (ook de rand juist eronder) en weg te wassen. Sinds washandjes nogal te "prikelig" voor mij zijn gebruik ik watjes (dus ook om die olijfolie aan te brengen). Het meeste is hiervan weg en de verkleving begint dan weg te gaan (tenminste dat ik denk sinds ik toch wat voortgang zie).

  Nu is er wel één bepaalde punt waar het nog vasthangt en dat is eingelijk juist op de rand naar het toompje. Ik weet dat dit normaal toompje hoory vast te zitten maar op rand naar het toompje toe zie ik iets raars. Dat had ik gemerkt toen ik het probleem ontdekte maar ik had gehoopt dat dit normaal zou verdwijnen als ik de voorhuid zat op te rekken. Dit plekje blijkt lijkt echter te vast te plakken/vergrooid te zijn en is ook rood alsof een bloedvaat bevat (tenminste dat is wat ik denk, ik hoop dat het niet zo is). Dit ligt meer op de rand van toompje juist aan de overgang van de rest van de eikel. Om het simpel te houden waar "de bocht" naar het toompje toe eindigt.

  Ik vermoed dat door dit bepaald punt de eikel niet volledig kan doorschuiven. Daarnaast is er nog een bepaald punt waar als ik rechtop de penis kijk dat ook vergroei maar het begint zich stilaan mee te rekken, gelijk als je rubere kauwgom strekt om het voor te stellen. Dus ik denk dat dit geen probleem zal zijn todat die punt op de bocht naar toompje toe is behandeld. Corrigeer mij alsjeblieft als ik verkeerd ben aan het denken.

  Tot nu toe heb ik geen probleem met plassen en klaarkomen tijdens het mastureren, daar heb er geen problemen rond. Enige wat ik beetje merk als ik de voorhuid even probeer terug te zetten, dat het soms niet juist te goei terug gaat. Wat ik kan linken aan de spaanse kraag/vernauwde voorhuid.
  Als ik hem blootstel in platte toestand gaat die wel stilaan van zelf wel terug tegoei dan. Soms voel ik ook wat tinteling voelt bijna aan als jeuk maar tegelijktertijd ook niet, merk dan ook dat mijn balzak dan wat gevoeliger is opeens. Soms na een dag of twee merk voel ik ook dat ik aan het optrekken ben, voel ik de voorhuid echt over de eikel heenschuiven op somige plaatsen, vooral op het voorste punt. Het is niet echt punt meer alsof je "duwtje" krijgt.

  Ik wil wel een foto ervan sturen, maar dit zal verkeerd worden opgenomen en gaat tegen de regels zijn van het forum (laat me weten als dit niet zo is). Ik weet dat ik best naar de huisarts kan gaan, maar ik wil eerst het probleem zelf zien op te lossen. Sinds ik dit nogal genant vind en niet echt voor besnijdenis ben.

  Mijn vraag is nu wat kan ik nog verder aan doen, zelf dan? Ja ik weet dat de huisarts de beste optie maar ik wil dat houden als allerlaaste optie. Ik heb niks tegen dokters of zo laat me duidelijk zijn vind het gewoon wat te genant.

   

  Ps: Ik heb niet echt een lange voorhuid zoals Anoniem15, dus situatie is niet honderd procent hetzelfde.

   

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het is niet verboden om een foto te plaatsen. Dat mag. Wellicht wordt je verhaal daar wel duidelijker mee.

  Reageer
  #10

  Oke hier komen de foto's. Excuseer mij voor de lage kwaliteit het ik moet ze bijsnijden wegens beperking in grote.

  Oke hier is dat rode punt, het is moelijk te zien.

  BBCode you used is not allowed.

  Dit is het punt waar de eikel nog zo wat vast zit, ik hoop normaal dat vanzelf lost komt naarmate met de tijd.

  BBCode you used is not allowed.

  Dit is wat zover los is kunnen komen:

  BBCode you used is not allowed.

  Reageer
  #11

  Je eikel is duidelijk geïrriteerd en het lijkt erop dat je voorhuid vergroeit is met de eikel op foto 2 en 3

  Ik zou je toch willen aanraden om hiermee naar de huisarts te gaan. Als het een vergroeiing is, raad ik je aan om daar wat aan te laten doen.

  Reageer
  #12

  Bedankt voor de repons, ik zal een afpraak met mijn huis arts te regelen...ook als is het wat genant. Ik wil hierbij nog melden, dat ik onbesneden ben, maar dan wel toen ik 3 jaar oud was (ongeveer) een beetje voorhuid had laten verwijderen (was dus wat lang). Omdat ik toen dan last had van veel onstekeningen. Voor dat ik met de foto's bezig was, was ik nog een theezakje en wat olijfolie (in watjes) aan het aanbrengen om de gevoeligheid en het smegma te behandeling. Het voelt nu echt wat losser, dus ik denk dat het helpt. Maar ik zal toch naar de huisarts gaan voor het gaval dan.

  Reageer
Reageer op: Problemen met voorhuid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif