peyronie en wat nu?

 • #1

  Half december kreeg ik een onprettig aanvoelende knik in mijn penis. In een mannenkliniek werd een maand later de Ziekte van Peyronie geconstateerd. Ik kreeg het advies een paar maanden Tadalafil te slikken en een jaar af te wachten. Ik verloor gevoel in mijn eikel, deze bleef ook vrij slap tijdens erectie (soft glans syndrome). Het werd sowieso moeilijker een goede erectie te krijgen en houden. Hoewel de kromming wat verbeterde, werd mijn penis ook korter met verdikte strengen erin. Al met al heeft dit een enorme impact gehad voor mijn geestelijke gesteldheid, zelfbeeld en sociale leven. Mede vanwege de depressie heb ik na een half jaar zelf contact opgenomen met het Sint Antonius ziekenhuis te Utrecht, de specialist op dit gebied in Nederland. Daar zeiden ze, dat de mannenkliniek me direct had moeten doorverwijzen, omdat zij in de acute fase al ingrijpen (medicatie en hulpmiddelen) om het beloop van de ziekte te verbeteren. Bij mij was de ziekte inmiddels al in de chronische fase terecht gekomen, dus daar was ik te laat voor. Een advies dus voor mannen die ermee te maken krijgen: ga direct naar Utrecht. Maar ook een vraag hier: wat kan ik doen om mijn situatie nog te verbeteren waar het de Peyronie aangaat? Ik ben behoorlijk radeloos.

  Reageer
  #2

  Het St. Antonius heeft verder geen mogelijkheden aangegeven? Ben je er geweest voor nader onderzoek?

  Reageer
  #3

  Nee, dat hebben ze niet. Ik kan nog een telefonisch consult krijgen over een tijdje, mocht ik dat willen. De kromming is bij mij mid peniel 25 graden omhoog, dus niet zodanig, dat geslachtsverkeer niet mogelijk is. Maar ik zit wel met verminderde erecties en genoemde problemen aan de eikel. Ik kreeg de indruk dat er vrij weinig aan te doen is.

  Reageer
  #4

  Ik zou dan toch nog eens contact opnemen. Wellicht kan er operatief nog wat aan gedaan worden. Maar dat kan ik zo natuurlijk ook niet beoordelen

  Reageer
  #5

  Vandaag kreeg ik een uitnodiging van het Sint Antonius voor een vervolgconsult, dat zal dan twee maanden na het eerste zijn. Ik zal dan naar verdere mogelijkheden vragen. En hier zo nodig nog berichten. Dank voor uw reactie.

  Reageer
Reageer op: peyronie en wat nu?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief