Pijnlijke testikels na strerilisatie (vasectomie)

 • #1

  Ik heb na een vasectomie (ruim 2 weken geleden) beiderzijds pijnlijke testikels, voornamelijk helemaal onder de testikel, waar je de bijbal/begin zaadleider voelt. Lijkt een pijnlijke verdikking (als een harde ader) onder de beide testikels. Zeer gevoelig en scherp pijnlijk bij aanraking, en continue zeurderig, brandend gevoel de dag door. Geen problemen bij ejaculatie, geen echt stuwingsgevoel. Geen verdere zwelling of ontsteking.

  Mijn vragen:
  Kan het herstel langer duren (enkele weken)? Komt dat vaker voor en hoort dat bij normaal herstel?
  Wat zou de oorzaak kunnen zijn: neuropathische zenuwpijn van littekenweefsel of wellicht meer stuwingspijn van de bijbal. En wat is dan de aanpak? Het maakt namelijk onzeker en is zeer pijnlijk.

  Zijn er mensen met dergelijke ervaringen?

  Reactie
  #2

  Je moet contact opnemen met de uroloog, die kan hier het beste antwoord op geven

  Reactie
  #3

  Ik heb een vasectomie begin dit jaar gehad. De wond was wat pijnlijk en in de eerste 2 maanden ook de doorgeknipte zandstrengen (die kan ik goed voelen met de vingers). Verder ook geen stuwing oid gehad.

  Reactie
  #4

  Wat jij beschrijft had ik 25 jaren geleden ook. Ik kreeg ook gevoelige verdikking. De zaadproductie gaat door en hoopt zich op. Je lichaam breekt de overtollige zaadcellen af en na verloop van tijd is bij mijn de gevoelige verdikking verdwenen.

  Succes

  Reactie
  #5

  Heel veel dank  voor uw reactie.
  Was dat ook zo pijnlijk helemaal onderin de bijbal (onder de testikel). Bij aanraking is het echt pijnlijk.  En is verloop van tijd enkele weken?
  Evt nog iets van medicatie gebruikt tegen het pijnlijke gevoel?
  Fijn om een ervaring te horen.

  Reactie
Reageer op: Pijnlijke testikels na strerilisatie (vasectomie)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief