Raar gevoel plasbuis met name zittend

  • #1

    Hallo John ik zou u graag het volgende willen vragen.

    Ik heb nu sinds een kleine maand last van een ‘raar’ gevoel in mijn plasbuis. Kan het het beste omschrijven alsof er ‘iets’ in zit wat eruit moet zeg maar alsof je nog een straal moet plassen. Terwijl dit dus niet zo is.

    Heb bij de dokter een snelle urinetest al 2 maal laten uitvoeren maar dit was allemaal goed. Geen blaas of ontstekingen gevonden. Toch blijf ik dit gevoel houden.

    Heb een half jaar terug mezelf laten pijpen onveilig. Na de precieze incubatietijden heb ik mijzelf op zo een beetje alle mogelijke soa’s laten testen zelfs meerdere malen maar dat was allemaal negatief.

    Voor uw duidelijkheid;

    - Chlamydia en gonorroe op 2 weken 4 weken en 3 maanden

    - Syfilis: 4 weken en 12 weken

    - Mycoplasma: 4 weken

    - Hiv: 8 en 12 weken

    - Hep B: 8 weken

    - Herpes visuele controle op 2-4 weken

    - Gen wratten visuele controle op 2-4 weken

    Een soa heb ik volgens de dokter ECHT NIET! Maakte me er namelijk behoorlijk druk over

    Ik heb wel wat gekregen voor een mogelijke schimmel. Had na sex/masturberen namelijk wel een paar keer last van wat irritatie rondom de plasbuis opening welke tevens was opgezet En wat vlekjes. Dit heb ik gelukkig al een paar weken niet meer. Maar blijf nu dus wel al een kleine maand met dit rare gevoel. Vooral wanneer ik zit. Als ik bezig ben dan voel ik het niet. Plassen gaat ook pijnloos en heb geen zweer, afscheiding oid.

    WAT KAN HET ZIJN volgens u? Is het iets met mijn prostaat? Toch een bacterie of soa? Graag uw expertise

     

    Reageer
    #2

    Het lijkt erop dat het je bekkenbodemspieren zijn die de irritatie veroorzaken. Een soa is dus onwaarschijnlijk. dat is getest. En bacterie zou eventueel kunnen, maar dan zou de urine op kweek gezet moeten worden in het LAB

    Reageer
    #3

    Hoi John thx voor uw snelle reactie zeg!

    Dat heb ik dus gevraagd aan de dokter maar deze geeft aan dat wanneer de sneltest niets afwijkends laat zien of wanneer ze twijfels hebben over de waarden, een lab test ook niets  anders laat zien. Dit klopt dus volgens u niet? Maar waarom zouden ze dit dan zeggen?

    bekkenbodem heb ik nooit over nagedacht maar het frappante is dat ik al snel na dat contact (lees na zo een 2/3 weken) last kreeg van de wat opgezette plasbuis opening en een stekerig gevoel in de plasbuis. Dit laatste verdween nadat ik na 4 weken na het contact weer een orgasme durfde te hebben.

    Maar ja als ik een soa zou hebben had dat toch al 100% uit de testen moeten komen? Kan het ook de angst en stress zijn die ik (stiekem nog steeds) heb voor een opgelopen soa die deze klachten veroorzaken? Dit kan wel volgens de dokter en hij noemde dat het ook schijn symptomen kunnen zijn al ben ik daar zelf sceptisch over.

     

    Reageer
    #4

    de stekelige klachten verdwenen toen ik een eerste orgasme had gehad 4 weken na het contact. De opgezette meatus heb ik wel zo een 4 maanden gehad maar op een of andere dag was dit (een maand geleden) ineens stukken minder en momenteel zelfs zga weg

    Reageer
    #5

    Ik ben het niet helemaal met de HA eens. Als dat zo was, zou het immers niet meer nodig zijn LAB tests uit te voeren. Bij een LAB test wordt er toch naar meer en andere bacteriën gekeken.
    Het is best mogelijk dat je na het contact een irritatie hebt gehad. Als je je daar dan zorgen over gaat maken en op gaat focussen, kunnen er klachten ontstaan. Maar daar spelen dan in de regel de bekkenbodemspieren een rol in.

    Reageer
    #6

    @ barrie

    heel veel mannen lopen met deze klachten en vooral na orale seks

    ik heb er zelf ook last van , het is begonnen met een raar gevoel bij de anus daarna plasdrang . Nu elke dag buikpijn en pijn in de flanken . Alle klachten wijzen op een urineweginfectie .

    voel me ziekjes en elke dag hoofdpijn.

    ik weet zeker dat het een bacterie is , veel antibiotica gehad dit blijkt even te helpen maar de klachten steken daarna weer de kop op.

    de specialisten weten niet wat de oorzaak is en hoe te behandelen

    Reageer
    #7

    Do ff test ( lucht test  of poep test) for Helicobacter pylori. Bij mij was het wel oorzak van de klachten. Ik was beter naar 10 dagen kuur van  

    • amoxiciline 1 g  2 keer per dag
    • levofloxacine 500mg 2 keer per dag
    • omeprazol 2 keer per dag
    Reageer
    #8

    Ik denk niet dat dokters je zomaar antibiotica gaan voorschrijven

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @ John,

    welke klachten had je?

    Reageer
    #10

    @John de reageerder. Vervelend voor je zeg. Ik heb het alleen bij vlagen. Zo is het weg en zo is het er weer. Dan bedoel ik dat ik een lichte opgezette meatus heb.

    Het rare gevoel in de plasbuis is nu twee dagen ook weer weg. Hoop dat het zo blijft maar men kan inderdaad niets vinden.

    @John de moderator. Wat vindt u van de reacties of blijft u (sorry klinkt egoïstisch) in mijn geval bij de bekkenbodem door de stress om een soa? Ik heb nu zoiets van whatever het is geen soa en men kan niets in de urine vinden. Maar vind het nogmaals frappant dat ik er echt pas na de orale sex last van heb gekregen en daarvoor nooit.

    Reageer
    #11

    Bedoelde @Anoniem de reageerder

    Reageer
    #12

    Een soa is toch echt erg onwaarschijnlijk met de testen.
    Je hebt na de orale seks klachten gekregen. Daar ben je je ruk over gaan maken met als gevolg spierspanning in je bekkenbodem. Dit omdat je ongetwijfeld voortdurend met je onderlijf "aan het voelen bent" of er nog klachten zijn. Als je je op je penis concentreert en dan met je anus en billen knijpt, gebruik je dus de bekkenbodemspieren. En de meeste mannen doen dit zo als er iets met de penis is

    Reageer
    #13

    Hoi John dankjewel. FYI en voor anderen nog:

    Alhoewel ik soms twijfels heb en daarom toch aan de dokter voor een urine kweek ga vragen denk ik toch ook dat u ergens een heel goed punt heeft.

    Ik heb vooral in het begin vroeg na het contact meerdere malen per dagen mijn plasbuis/meatus en eikel gecheckt op mogelijke symptomen. Ook ben ik extreem hygiënisch geweest als in elke keer mijn eikel afspoelen en afdeppen na het plassen. Ik denk of vermoed ook dat dit toch de vlekjes en irritatie ofwel misschien een schimmeltje heeft doen ontstaan.

    Wat ik nu dus heb gedaan is een kleine week myconazol/hydrocortisol gesmeerd en denk dat dit ook wat heeft gewerkt. En vooral denk ik het (proberen) loslaten van de angst! Ik heb ook gewoon weer gesext (onveilig) met mijn vaste partner. Zij heeft goddank helemaal geen klachten.

    Enige vraag nog. Is het normaal dat wanneer er druk op de eikel staat in erectie en normale toestand (bijv wanneer ik met twee vingers druk op de meatus zet) dat er aan beide kanten wat verdikking kan ontstaat. De zwellichaampjes aan beide kanten van de opening van de meatus. Kan dat zeg maar?

    Daarnaast John: Er schijnen dus veel mannen met dit probleem te kampen. Met name ook na orale sex. Is het echt iets denkt wat de medische wetenschap nog geen verklaring voor heeft zoals men ook hier wel zegt? Lijkt me ergens toch sterk niet?

    Bedankt weer!!!

    Reageer
    #14

    Dat is onvermijdelijk als je op je eikel drukt in vooral in tegenover gestelde richting van de groei van de lipjes

    Reageer
    #15

    Thanks John.

    Las net dat van H pylori. Zou dat ook kunnen denkt u?  Lees wel dat dit ook met orale seks is over te dragen en niet specifieke urethrtitis kan veroorzaken.

    En komt niet specifieke urethritis mocht je dat hebben uit een urinetest bij de huisarts?

    Reageer
Reageer op: Raar gevoel plasbuis met name zittend


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief