Wat heb ik?

 • #1

  Sinds kort ben ik vrijgezel en heb ik een aantal keer onbeschermd sex gehad.
  Van de een op de andere dag had ik een wat branderig gevoel bij het plassen. Werd mijn eikel heel erg droog en is er een rode verkleuring bij de uitgang van de urethra. Sinds vandaag is die rode verkleuring zich wat aan het uitbreiden en lijken er hele kleine bultjes te vormen. Ik heb een afspraak staan bij de HA. Maar wat zou dit kunnen zijn. Ik maak mij daar wel zorgen om.
  Groetjes Daan

  Reactie
  #2

  Hierbij een foto

  Reactie
  #3

  bedankt voor je bericht. Nee ik heb geen afscheiding.

  Reactie
  #4

  John

  Zou jij hier inhoudelijk en WEL serieus op kunnen reageren. Ik heb hetzelfde probleem wat is ontstaan na een eenmalig onveilig oraal contact. Ook mijn eikel ziet er soortgelijk uit. De ene keer is het als vanouds en dan is het weer roodgekleurd en wat opgezet bij de uitmonding van de plasbuis.

  Ik heb alle denkbare soa's (chlamydia, gonorroe, mycoplasma, syfilis, hiv en urine checks) uit angst meerdere malen getest. Dit kan het niet zijn mag ik dan aannemen?

  Ook bij mij is het uiteinde van de plasbuis roodgekleurd en oogt deze soms geïrriteerd. Soms ook een licht branderig gevoel aan de top mijn eikel bij de plasbuis en heb ik het gevoel alsof er wat in de plasbuis zit. Het is niet dat ik het niet kan uithouden van de pijn, dat niet. Ook geen plas pijn, afscheiding/pus.

  Aanvullend op het bericht van @Daan heb ik de vraag:

  • Is het dan toch een hardnekkige schimmelinfectie?
  • Kan het toch een niet opgemerkte soa zijn en zo ja welke?
  • Wat adviseert u eventueel te testen of late laten onderzoeken.

  Lees op dit forum dat er best wat mannen zijn die soortgelijke klachten hebben maar een concrete oplossing heb ik nooit kunnen vinden. Graag een serieuze reactie.

  Mvg,

  J

  Reactie
  #5

  Het is inderdaad een probleem wat vele mannen treft maar waar tot op heden voor zover ik weet niet echt een duidelijke diagnose voor is gesteld.

  Heb ook verhalen gelezen over mannen die hiermee meerdere keren naar huisarts zijn geweest en zelfs naar een dermatoloog en ook dan is er nog steeds geen duidelijkheid.

  In het geval van Daan denk ik aan twee dingen. Het kan een schimmelinfectie zijn, dat uit zich in rode plekjes op je eikel, of een seksueel overdraagbare aandoening aangezien er meerdere keren onveilige seks heeft plaatsgevonden. Belangrijk is dus om eerst de plekken te laten nakijken door een arts en een aanvullend soa onderzoek te doen voor alle zekerheid. In de tussentijd geen seks of een condoom gebruiken.

  In de gevallen waarbij het geen schimmelinfectie en geen seksueel overdraagbare aandoening is tast ik in het duister. Een gewone irritatie wellicht. Ik weet wel dat trichomonas zich uit in rode plekken op de eikel. Maar dit moet doorgaans vanzelf weer overgaan.

   

  Kortom is het helaas onduidelijk wat het nu precies is. Het lijkt me niet gevaarlijk maar wel zeer hinderlijk en het kan onzekerheid opwekken in je seksleven.

  Reactie
  #6

  Beste Rick,

  Dankje voor je reactie. Het is inderdaad iets, waar ik zelfs op internationale fora, geen duidelijke oplossing voor kan vinden. Ook ik ben al meerdere malen naar de HA geweest en deze weten het gewoonweg niet. Ze refereren alleen naar de negatieve soa testen.

  De ene HA dacht dan maar aan een schimmeltje, zalf gehad en een eenmalige pil, maar geen resultaat.
  Zelf allerlei oma weet raad dingetjes maar ook zonder resultaat.

  In mijn geval kan het geen trichomonas zijn want ik geloof dat dit niet oraal overdraagbaar is toch?!
  Hier heb ik dan ook niet op laten testen.....

  Het is inderdaad erg vervelend en in mijn geval wordt het psychisch. De angst om "iets" over te dragen aan de partner is heel groot! Helemaal omdat de klachten/symptomen aanhouden maar niemand kan zeggen wat het is. Is er dan echt geen (huis)arts, specialist, uroloog of dermatoloog die de oplossing heeft?

  Ben ook benieuwd wat John hierover denkt/weet/zegt.

  Reactie
  #7

  Trichomonas zit bij de vagina dus als je als man onveilige seks hebt met een vrouw zou je het zo kunnen krijgen. Het klopt inderdaad dat hier vrijwel nooit op getest wordt. Ook bij de GGD is dat vrijwel alleen op aanvraag. Waarschijnlijk omdat deze soa nauwelijks klachten geeft, nouja klachten die lijken op de genoemde klachten hier maar het is niet gevaarlijk en geneest doorgaans spontaan vanzelf.

  Ik heb in ieder geval na maanden zoeken nog geen duidelijke diagnose gevonden op het hele internet.

  Reactie
  #8

  Zojuist uitslag terug gekregen van chlamydia en gonorroe test deze zijn negatief.
  Ook is er een banale test gedaan deze is ook negatief!
  Morgen moet ik terug komen om ochtend urine in te leveren!
  Misschien dat het toch een schimmel is Candida of Ballantitis?
  ik zal het morgen vragen. Mogen jullie nog tips hebben hoor ik dit graag!

  gr Daan

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Rick Het moet toch iets van een bacterie/virus zijn dit deze symptomen/klachten veroorzaakt?

  Kan het te maken hebben denk je met een HPV besmetting? Ik heb zelf geen zichtbare wratten en ook de HA kan dit niet constateren.

  Of misschien Urethrameatitis? zie https://encyclopedie.medicinfo.nl/urethrameatitis
  De klachten van Urethrameatitis komen aardig overeen met mijn symptomen/klachten, behalve dan de pijn met/tijdens plassen zelf. Dit heb ik namelijk niet.

  Urethritis/Plasbuisontsteking lijkt het ook niet te zijn. Plasbuisontsteking geeft pijn of een branderig gevoel, vooral bij het plassen.

  Herpes kan het niet zijn want dit moeten dan toch echt zichtbare blaasjes zijn?

  Sorry voor de opsommingen maar probeer wat naast elkaar te zetten en te vragen hoe jij of John deze dingen ziet.

  Reactie
  #10

  Veel succes morgen @Daan!

  Reactie
  #11

  Wat ik op de foto zie, lijkt toch alleszins op een schimmelinfectie

  Reactie
  #12

  Hoi John

  Zou u misschien ook de conversatie van Rick en mij kunnen bekijken en uw mening hierover geven?

  MVG

  J

  Reactie
  #13

  Overspannen bekkenbodemspieren, zouden dit soort klachten ook kunnen veroorzaken. Je zou daarvoor naar een bekkenbodemfysiotherapeut kunnen gaan

  Reactie
  #14

  Hoi John. Dat las ik ook al vaker op dit forum. Ik wil uw expertise ook niet betwijfelen maar de klachten in mijn geval zijn echt redelijk kort na het contact dat ik heb gehad (lees orale onveilige sex als in gepijpt worden) ontstaan. Het is dan mijn inziens wel heel toevallig dat ik dan bekkenbodem klachten zou hebben.

  Reactie
  #15

  @Daan

  Vraag even voor een anti schimmel crème bij de huisarts. Paar dagen smeren en dan ben je er vanaf.

   

  @ J

  Ook ik denk bij jou niet aan een soa aangezien je daar meerdere keren voor getest bent. Herpes kenmerkt zich door andere symptomen. Je zou naar de huisarts kunnen gaan om te kijken of het een schimmelinfectie is.

  Het kan sowieso wonderen doen om hem gewoon even met rust te laten. Dus niet masturberen en ook na het douchen niet afdrogen met een handdoek. Die zijn meestal wat harder en houden irritatie in stand.

  Reactie
Reageer op: Wat heb ik?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief