Knobbeltje in onderbuik

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds een week of 3 een knobbeltje in mijn onderbuik, het steek met vlagen en ik voel het voornamelijk met zwemmen en lopen. Het knobbeltje zit helemaal onderin aan de linkerkant vlakbij mijn blaas. wat kan dit zijn en wat moet ik er aan doen??

  Tell me please

  Oohjaa ik ben 17 jaar, en nog maagd dus geen soa ofzoo

  Reageer
  #2

  Het kan een breukje zijn.

  Reageer
  #3

  Een liesbreuk (medisch: hernia inguinalis) is een uitstulping van het buikvlies in de liesstreek, waardoor organen die normaal in de buikholte zitten uit gaan puilen.

  Er zijn diverse soorten liesbreuken te onderscheiden, onder andere afhankelijk van de plaats ('breukpoort') waar de inhoud van de buikholte uit gaat puilen.

  Een liesbreuk kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is er sprake van een verzwakking van de buikwand. Dit kan aangeboren zijn, of het resultaat van zwaar tillen, overgewicht, problemen met de stoelgang of veel hoesten. Ook het langdurig spelen van blaasinstrumenten vergroot de kans op het krijgen van een liesbreuk. Ook een wijd lieskanaal predisponeert voor een breuk. Bij vrouwen komen liesbreuken veel minder vaak voor en zijn dan vaak van het femorale type.

  Een liesbreuk gaat vaak gepaard met enig ongemak, zoals een zeurderig gevoel in de liesstreek. Maar vaak ook heeft een patiënt geen enkele klacht. Bij beklemd raken van de inhoud van de breukzak bij de breukpoort, het smalste gedeelte, treedt door afknelling van de bloedvaten hevige pijn op; dit is een medisch spoedgeval dat spoedig moet worden geopereerd omdat er necrose en gangreen van de darmwand kan optreden.

  Een arts kan het bestaan van een liesbreuk eenvoudig vaststellen.

  Reageer
Reageer op: Knobbeltje in onderbuik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief