Vergroeiing over de spaanse helm

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een jongen van zestien, waarbij mijn huid dat onder de Spaanse helm zit, voor een deel over de Spaanse helm is gegroeid. Bij een erectie zou de huid dan over de Spaanse helm moeten worden getrokken, maar dat kan bij mij niet want ik heb een lange voorhuid. Als ik een korte voorhuid zou hebben dan zou ik erg pijn krijgen omdat mijn voorhuid dan niet over de eikel zou kunnen worden getrokken. Als ik seks zou hebben met mijn vriendin, zou mijn voorhuid dan (doordat hij de vagina in gaat) naar achteren kunnen worden geschoven? Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen want ik maak me hier erg zorgen over.

  Rick

  Reageer
  #2

  Soms is de voorhuid zo nauw dat je hem niet over de eikel kunt schuiven. Bij de geboorte is dit normaal, omdat de opening dan te klein is en de voorhuid nog vastzit. Meestal kan hij pas op ongeveer tienjarige leeftijd volledig worden teruggetrokken. Bij sommige jongens lukt dit pas op hun zestiende.

  Gevolgen van een te nauwe voorhuid: Masturberen of neuken kan pijnlijk zijn. Doordat de voorhuid niet over de eikel kan, hoopt zich smegma op tussen de eikel en de voorhuid. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan. Soms kan Spaanse kraag ontstaan.

  Oprekoefeningen:
  Schuif je voorhuid elke dag iets verder over de eikel als hij slap is, al is het maar een halve millimeter. Doe dit heel voorzichtig: forceer het niet. Voorkom dat er scheurtjes ontstaan in de voorhuid. Je kunt hierbij wat babyolie of glijmiddel gebruiken.
  Lukt het je eenmaal de voorhuid over de eikel te krijgen als deze slap is, doe dan dezelfde rekoefening als hij stijf is.
  Haak, als je penis slap is, beide wijsvingers onder de voorhuid. Rek deze op zoals je een elastiekje uitrekt. Doe het zachtjes, zodat het geen pijn doet.

  In de kindertijd is het heel normaal dat de voorhuid nog niet over de eikel geschoven kan worden. Bij jongens jonger dan 5 jaar kan (door de ouders) beter geen poging worden ondernomen de voorhuid over de eikel te schuiven of op te rekken. Dit om het risico van beschadiging te voorkomen.
  Hoe eerder je als jongen met oprekken begint, hoe beter. Doe het één of twee keer per dag. Als je na een half jaar nog helemaal geen verbetering ziet, kan de huisarts je eventueel Dermovate crème voorschrijven. Door de crème op het vernauwde deel van je voorhuid aan te brengen wordt de huid iets soepeler, waardoor het oprekken soms beter lukt.
  Als oprekken geen resultaat geeft en je last ondervindt van de te nauwe voorhuid ga dan naar je huisarts voor advies. Een besnijdenis kan dan uitkomst bieden.

  Reageer
Reageer op: Vergroeiing over de spaanse helm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief