terug naar de dokter?

  • #1

    Nou laat ik maar bij het begin beginnen,

    2 jaar geleden ben ik 1 maand in Zuid-India op vakantie geweest (niet toeristische plekken). Mooie vakantie gehad etc, maar de dag voordat het vliegtuig terug naar nederland zou vertrekken werd ik oppeens heel ziek, hoge koorts, heel duizelig, misselijk. De dag erna was ik wonderbaarlijk in goede gezondheid en ben ik dus gewoon weer naar nederland gevlogen. Na ongeveer 1 maan in Nederland kreeg ik oppeens regelmatig buikpijn en (hele pijnlijke) darmkrampen. Dus na 1 week was ik toch maar naar de huisarts geweest, die heeft me een bloedtest gegeven en een triple feces test gegeven. Allebij negatief (behalve voor een blastocyst). Dat heeft ze 2x gedaan en toen had ze me maar doorverwezen naar een kinderarts in het ziekenhuis. Daar gekomen weer een paar feces testen en bloedtesten gedaan, ook allemaal negatief. na 2 maanden ofzo hebben ze me maar de diagnose PDS (
    prikkelbaar darm syndroom) meegegeven.

    Ik had toen het gevoel dat ze dachten dat ik me aanstelde en dat ik het me allemaal inbeelde...

    ik heb toen nog lang die darmklachten gehad, maar die zijn nu al een tijdje weg. Maar de laatste tijd begin ik opeens ontzettend benauwd te worden, alsof ik niet fatsoenlijk kan inademen, en beginnen mijn darmen ook weer langzaam op te dagen. Ik durf nu eigenlijk weer niet naar de dokter, want die denkt natuurlijk weer dat ik me gewoon aanstel. Dus wat moet ik nu doen? is het raadzaam om toch weer naar de dokter te gaan?

    ik ben trouwens een 16 jarige jongen

    gr

    Reageer
    #2

    Ik zou met de terugkerende klachten toch weer terug gaan.

    Blastocystis spp (voorheen Blastocystis hominis genoemd) is een parasiet die in de darm van mens en dier kan voorkomen. Parasieten hebben een gastheer (mens of dier) nodig om te kunnen overleven. De Blastocystis spp is een parasiet die leeft in de darminhoud.
    Miljoenen Nederlanders dragen deze darmparasiet bij zich. Het is onduidelijk of de Blastocystis spp (darm)klachten veroorzaakt. Het is aangetoond dat de parasiet ook in de darm leeft bij grote aantallen mensen die helemaal geen klachten hebben. Er is dus geen duidelijk verband tussen de aanwezigheid van deze parasiet en darmklachten. Een infectie met de Blastocystis spp wordt om deze reden doorgaans niet behandeld. Als iemand darmklachten heeft, gaan artsen er vanuit dat dit een andere oorzaak heeft dan de aanwezigheid van de Blastocystis spp.
    Omdat het verband tussen de aanwezigheid van Blastocystis spp en darmklachten bij de mens nooit is bewezen, vindt er doorgaans geen behandeling plaats. Als er sprake is van aanhoudende darmklachten die niet op een andere manier kunnen worden verklaard, kiest de arts soms voor behandeling met metronidazol. De werkzaamheid van dit medicijn tegen Blastocystis spp is echter beperkt.

    Reageer
Reageer op: terug naar de dokter?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief