Botox en mogelijke complicaties

 • #1

  Ik heb een vraag m.b.t. botox injecties en de eventuele gevolgen hiervan. In verband met hangende oogleden en hoofdpijn heb ik in januari van dit jaar na lang wikken en wegen besloten om voor een botox behandeling te gaan om zo de wenkbrauwen enkele milimiters omhoog te brengen. De eerste keer in januari voelde ik me prima, mijn hoofdpijn was weg en ik hoefde voor het eerst in jaren mijn wenkbrauwen niet op te trekken.
  De botox behandeling moest om de 3 maanden herhaald worden. Ik maakte opnieuw een afspraak online bij dezelfde kliniek maar door een stomme fout heb ik de afspraak 2 maanden later gepland in plaats van de 3 maanden die er minimaal tussen moest zitten. Ik heb dat op dat moment niet gezien, dus ik ben 8 weken later maar die afspraak gegaan en ben hier opnieuw behandeld met botox (de arts heeft ook niet gecontroleerd hoeveel tijd er tussen de 2 behandelingen zat) . De rechterkant heeft "een drupje" meer gehad omdat daar de wenkbrauw iets meer hing. Niks aan de hand in eerste instantie maar dezelfde avond werd ik wakker omdat ik me verslikte in eten dat boven kwam. De dag erna voelde ik me enorm beroerd, alsof ik een zware griep had. Ik heb contact geprobeerd te zoeken met de kliniek en arts maar kreeg alleen een assistente aan de lijn die zei dat er niks ergs aan de hand kon zijn en ik een griepje te pakken had. Ik heb de huisartsenpost in het weekend gebeld omdat ik me steeds beroerder begon te voelen en last had van enorme hartkloppingen, misselijkheid en duizeligheid.
  Ook ben ik naar de huisarts geweest. Omdat niet duidelijk was hoeveel botox er is toegediend aangezien ik de cosmetisch arts niet te spreken kreeg, was moeilijk te zeggen of mijn klachten daardoor veroozaakt konden zijn. Wel zei de huisarts dat het zou kunnen dat ik allergisch ben voor botox, omdat dergelijke reacties pas naar boven komen bij herhaaldelijke blootstelling aan een stof. Ik heb lange tijd last gehad van een vreemd gevoel in mijn hoofd na deze tweede behandeling en een gespannen gevoel in voorhoofd en wenkbrauwen. Ook had ik direct na de injectie een doof gevoel rond mijn jukbeen aan de rechterkant. We zijn nu 3 maanden verder en ik heb sinds een paar dagen enorme pijn aan de rechterkant van mijn hoofd. Het lijkt of er druk op mijn rechteroog staat en ik heb een doof gevoel aan mijn slaap aan de rechterkant die doortrekt naar mijn jukbeen. Ook zie ik wazig en voelt het alsof mijn wenkbrauw niet goed werkt aan de rechterkant van mijn hoofd.
  Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest, die heeft mij naar de optometrist gestuurd en die zag niet iets noemenswaardigs om de klachten te kunnen verklaren, behalve dan een aantal vlekjes die leken op ontstekingscellen (maar, zei ze, dit zouden ook pigmentvlekjes kunnen zijn).
  Ik vraag me nu het volgende af: kunnen mijn klachten te maken hebben met een te grote dosis botox doordat de injecties te kort op elkaar zijn toegediend? Hoe lang na toediening van dit middel kun je last hebben van eventjele bijwerkingen? Of kunnen mijn klachten te maken hebben met het uitwerken van de botox waardoor de spieractiviteit weer toeneemt en ik hierdoor vreemde sensaties rond die plek ervaar?
  Ik maak me hier behoorlijk zorgen over en ik stoor me aan het feit dat de cosmetisch arts niet thuisgeeft. Voor mij dit in ieder geval nooit weer!

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het toch een zaak voor de huisarts is, om je door te verwijzen naar een specialist.

  Reageer
Reageer op: Botox en mogelijke complicaties


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief