Extreme huidproblemen door binnenklimaat

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik zit al een tijd lang met een groot probleem dat mijn hele leven beheerst. Het vervelende is alleen dat ik niemand ken die hier ook last van heeft. Vandaar dat ik me afvraag of er meer mensen zijn die met deze problemen kampen en of iemand iets weet wat er aan te doen.
  Het zit als volgt, ik woon nu al zo’n 4 jaar in Amsterdam en eventjes in Utrecht gewoond. Ik heb in die tijd in verschillende huizen gewoond maar ik ben intussen al meermaals verhuisd. Steeds als ik in oude huizen terecht kom (en dan bedoel ik oude huizen variërend van gewoon oude huizen met scheuren in de muur, huizen met vochtproblemen en schimmels, niet goed geïsoleerde kamers en plekken etc.)

  Het ene huis had lekkages en het andere huis was gewoon erg oud zonder schimmel en lekkages. Maar op deze plekken kreeg ik ontzettend erge huid en gezondheidsproblemen. Het uit zich als volgt: ik krijg binnen een paar minuten een enorm droge, trekkende, prikkende huid. De huid gaat soms ook jeuken omdat het irriteert, en soms krijgt het zelfs rode plekken. De irritatie is vooral op mijn gezicht en handen, niet op andere plekken op mijn lijf. Daarnaast krijg ik een ontzettend droge mond waardoor ik vaak ook keelpijn krijg zodra ik er een nacht heb geslapen bijvoorbeeld. En daarnaast krijg ik op den duur last van duizeligheid en hoofdpijn.

  U zou misschien denken: verhuis dan gewoon naar een nieuwbouwwoning. Maar door de vreselijke woningmarkt en geld is dit niet zo makkelijk. Ik vraag me vooral heel erg af of er meer mensen zijn die met deze klachten kampen, ik ken namelijk zelf echt helemaal niemand. Soms ben ik bang dat ik een soort huidaandoening heb omdat mijn huid zo heftig reageert. Kan iemand mij adviseren?

  Reageer
  #2

  Zou het niet beter zijn om dan eens met de klachten maar de huisarts te gaan?

  Reageer
Reageer op: Extreme huidproblemen door binnenklimaat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief