Antistoffen

 • #1

  Hallo , ik hoor mijn vriend net zeggen dat hij teveel anti-stoffen heeft wat bedoelt hij daarmee ? Heeft dit een verhouding met hiv of zijn dat andere antistoffen.

  Als ik me laat testen op antistoffen , kan de dokter dan ook zien of ik hiv heb ?

  Greetz

  Reageer
  #2

  Ik neem aan dat u een hiv-infectie bedoeld.
  Er wordt onderzocht of antistoffen tegen HIV in het bloed zitten, deze antistoffen zijn antistoffen die door de menselijke afweer worden aangemaakt om het HIV te bestrijden.Net als bij andere virale infecties zijn antistoffen pas na enkele weken aantoonbaar. Men spreekt van een 'window fase' tussen het moment van de infectie en het moment waarop antistoffen detecteerbaar worden. In veel gevallen is die window fase 3-6 weken. Bij veruit het merendeel van de HIV-seropositieve patiënten zijn binnen 3 maanden antistoffen aantoonbaar gebleken. Bij een relatief laag percentage patiënten kan de window fase echter tot 6 maanden duren. Daarom is het algemene advies om pas na 6 maanden na een potentiële infectie een definitieve uitspraak over de afwezigheid van antistoffen te doen.
  Een hiv-infectie kan op twee manieren worden vastgesteld. Ten eerste indirect door het aantonen van specifieke antistoffen. De antistoffen kunnen gedetecteerd worden met behulp van twee verschillende testen. Samen geven deze testen een zeer betrouwbare uitslag.
  Ten tweede direct door het aantonen van het virus of onderdelen hiervan. Bij deze methode van diagnostiek wordt de aanwezigheid en de hoeveelheid hiv-RNA (viral load) in het bloed bepaald. Op basis van deze viral load en de meting van het aantal CD4 cellen kan een goede voorspelling van de ziekteprogressie worden gedaan.

  Reageer
  #3

  Dank u marc , maar de dokter kan toch gewoon zien in het bloed dat je teveel antistoffen hebt ?

  Moet ik dan paniekeren ?

  Reageer
Reageer op: Antistoffen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief