Wat mankeert mijn zoon, hulp gezocht!

  • #1

    Ik heb een zoon van inmiddels 14 jaar. Inmiddels gaat het al ruim 2 jaar niet goed met hem. Vorig jaar door zijn gezondheid blijven zitten op het VWO, en dit jaar gaat het al niet veel beter. Wat zijn zijn klachten:

    Vooral s`ochtends, wordt hij zeer regelmatig misselijk wakker, regelmatig overgeven ook. Hij heeft dan ook veel hoofdpijn en is helemaal wit weggetrokken. Dan is hij ook extreem moe, en gaat uren slapen. Het lijkt erop dat inspanning ook invloed heeft. Smiddags zakt de hoofdpijn en de duizeligheid wat af, maar dan krijgt hij een vreemd kuchje( is erger aan het worden, hij heeft geen koorts) Stukje fietsen o.i.d is vaak al teveel.

    In mijn familie komt de ziekte van Addison-biermer ( b12 tekort) voor. Ik heb het, en mijn zus ook. Toen het bij mijn zoon gemeten was had hij een warade van 178 (ondergrens 170) toen heeft hij zuigtabletten gehad. Dokter zegt dus dat 178 geen probleem was, en doordat hij zuigtabletten gebruikt, is het nu eigenlijk een discussie of hij het nu wel of niet heeft. ( de waarde weer laten zakken is eigenlijk geen optie, omdat hij zich dan nog beroerder voelt) Ook heeft hij altijd harde ontlasting. Hij loopt nu sinds enige weken op een tarwevrij dieet, en ook mijden we alles waar suiker in zit. Je moet wat proberen...(lang verhaal om te vertellen hoe we hier op komen, maar heb zelf ook een tarwe-intollerantie)

    Dokter heeft het heel lang gehouden op "puber vermoeidheid", maar ik heb nog een zoon die ouder is ( andere vader) en dat is dit echt niet. O ja, mijn zoon had ook een vitamine D tekort (onmeetbaar). Supplementen gehad, en nu 4 maanden later, na supplementen is deze 60 ( is dit ok?)

    Wat is er al nagekeken?

    Uiteraard alle bloedwaarden als bezinking e.d, die waren goed. Borrelia,leverwaarden,schildklier en dat soort dingen zijn allemaal goed.

    Heeft ook een bril nu, je moet wat, hij heeft maar een miniemen afwijking, maar hij heeft hier meer last van dan baat bij.

    Met dokter afgesproken dat als er uit het bloed niets uit komt, we diverse dingen gaan proberen:

    -eventuele verwijzing naar de kinderarts
    - serie van 10 b12 injecties ( en kijken wat/of er iets gebeurd)
    - uitgebreidere allergietest: ergens is hij allergisch voor, maar onduidelijk is waartegen.

    We maken ons best zorgen, en voor mijn zoon, is het helemaal vervelend.
    Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
    Ik begin zelf te denken aan wellicht een orgaan wat niet goed werkt, een (goedaardige?) tumor.....geen idee.

    Ik hoop dat iemand met ons mee zou willen denken. 2 jaar met klachten en nog steeds geen steek verder, is echt heel vervelend...

    Vriendelijke Groet,

    Raymond

    Reageer
    #2

    Ik zie ook niet echt een probleem in de vitamine D en B12 met de waarden die zijn gemeten.
    Bloedonderzoeken zijn gedaan. Ik neem aan dat Lyme en Pfeiffer alsmede diabetes dan is uitgesloten.

    Het is een moeilijk probleem.
    Ik denk dat een goed idee is om te laten verwijzen naar de kinderarts. Er zal gedegen onderzoek gedaan moeten worden, door o.a.endocrinoloog, longarts en hematoloog maar dat zal dan geïnitieerd worden door de kinderarts. Ik zou niet niet te lang mee wachten.

    Reageer
Reageer op: Wat mankeert mijn zoon, hulp gezocht!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief